Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DIASPORA

USB a devenit AUR. Valeriu Munteanu anunță că fromațiunea pe care a fondat-o își schimbă denumirea

Congresul Uniunii Salvați Basarabia (USB), formațiune condusă și fondată de fostul ministrul liberal, Valeriu Munteanu, a decis că își schimbă denumirea. De astăzi, USB se va numii AUR, denumirea formațiunii parlamentare din România și cu numele onomim al căreia, Munteanu, alătrui de Vlad Bilețchi și Dorin Chirtoacă au participat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Mărturisitori sinceri ai Unirii Basarabiei cu România, membrii USB au decis astăzi, în cadrul Congresului, în mod legal și statutar fuziunea prin absorbție de către Alianța pentru Unirea Românilor”, a scris Valeriu Munteanu pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui Munteanu, toți membrii USB se vor alătura AUR și vor pleda în continuare pentru Unirea Basarabiei și a României.

„Stegari neobosiți ai celor patru piloni fundamentali pentru orice român – Credința, Națiunea, Familia și Libertatea, foștii membri USB, se integrează plenar în marea familie a AUR, un partid puternic pentru întreg spațiul românesc, de la Timișoara până la Tiraspol.

Unirea Republicii Moldova cu România este dezideratul statutar suprem al AUR, la București și la Chișinău – un ideal sacru care ne unește, ne ridică, ne dă credință și putere.

Basarabia e România”, a încheiat Munteanu.

Anunțul despre aderarea USB la AUR a fost făcut încă în luna mai. Atunci, înainte de alegerile parlamentare anticipate, liderul USB, Valeriu Munteanu anunța că aderă la proiectul AUR. „Am considerat că trebuie să mergem împreună în aceste alegeri, să ne conjugăm eforturile, trebuie să ne integrăm organic în această mișcare a Alianțeii pentru Unirea Românilor, care militează și care muncește, inclusiv pentru Basarabia noastră. Dezideratele statutare și programatice ale USB adoptate la Congresul din iulie 2019 „națiunea, libertatea, familia și credința” coincid întocmai cu cei patru piloni fundamentali ai AUR”, spunea la acea vreme Valeriu Munteanu.

AUR este unica formțiune politică ce activitează în tot spațiul românesc.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button