POLITICĂ

Comisia Europeană a încercat să interzică Crăciunul

Alinierea la „dragi colegi” reintroduce un decret comunist din România, privind formula de adresare tovărășescă, garanție a încolonării și acceptării răului absolut în numele cauzei.

Se vor găsi destui care să invoce faptul că acest decret caduc, din sumbrii ani ‘80, sancționat cu nulitatea prin însăși libertatea de expresie, ar fi în vigoare, în subterfugiile adaptării acestui nou cod QR al socializarii.

Nici sărbătorile creștine nu scapă sancțiunii echipei de la Bruxelles, cea în care sute de milioane de europeni și-au încredințat parte a suveranității statelor componente.

Noua limbă de la Bruxelles, un pas spre nicăieri

Mai mult, Sfântul Scaun, deocamdată, în mod năucitor, în loc să declanșeze o veritabilă cruciadă apostolică, se poziționează asemenea unor răufăcători supărați pe cele sfinte.

Nici mai mult, nici mai puțin, Bruxelles-ul arată un dispreț fățiș față de creștinism, încurajând deriva actuală, în ADN-ul căreia se poate citi oarecare scăpări din laboratoare, altele decât acelea virusulogice.

Rezistența care se naște în Europa, naturală, instinctivă, cu lideri nu tocmai lipsiți de rezonabilitate, arată deja efectele proiectului nefast care urmează a fi implementat.

Atacul fără precedent la adresa creștinismului privește însăși identitatea Europei amenințată și el s-a prefigurat cu toată puterea din momentul în care, sub masca democrației, raportarea la valorile creștine a fost respinsă.

Dacă ne gândim la prigoana creștinilor în state unde însăși religia este confiscată de violență, situația de acum, propusă de de Bruxelles, se află în aceeași notă aptă să deșertifice moral Europa, să o scindeze, să o pună în dispozitivul unui conflict structural.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button