Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Premierul Ciucă primește o pensie specială lunară de 17 990 lei (3635 euro) De la ăștea vă așteptați să elimine pensiile speciale?

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, senator PNL și ministru al Apărării în Guvernul Orban și în Cabinetul demis al lui Florin Cîțu, se numără printre oamenii fideli președintelui Klaus Iohannis, care l-a desemnat din nou pentru postul de premier. De data aceasta, pentru a conduce un guvern PNL-PSD-UDMR.

Reamintim că Ciucă a fost desemnat de Iohannis pentru funcția de prim-ministru și în 21 octombrie, cu un guvern minoritar, însă și-a depus mandatul înainte de a cere votul Parlamentului, pentru că nu a reușit să găsească susținere. Acum, el este numele susținut de PNL-PSD și UDMR, care au format noua alianță de guvernare, și va conduce Guvernul pentru un an și jumătate, în sistem de rotație cu PSD.

Conform ultimei sale declarații de avere din acest an, pentru anul fiscal anterior, Nicolae Ciucă are, împreună cu soția sa, o casă de 232 de metri pătrați construită în 2017 la Balotești, sat Dumbrăveni. Tot acolo, el are și un teren intravilan de aproape 600 de metri pătrați. Împreună cu soția, Ciucă mai are un teren intravilan de 2.829 de metri pătrați în comuna Pielești din județul Dolj.

Premierul interimar are și două autoturisme Toyota – Corolla, fabricată în 2006, și RAV4, fabricată în 2020. În declarația de avere, Nicolae Ciucă a menționat că nu are bijuterii sau obiecte de artă și de cult cu o valoare mai mare de 5.000 de euro și nici nu a acordat împrumuturi.

În schimb, el are trei credite la bănci în valoare totală de 230.000 de lei. Două dintre credite au scadența în 2021, iar cel de al treilea, în 2025.

La capitolul active financiare, Nicolae Ciucă a trecut un cont curent de 111.830 lei, deschis în anul 2021, precum și 80.000 de lei – fonduri de investiții sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare.

În ceea ce privește veniturile, Nicolae Ciucă a menționat un salariu anual de 168.613 lei pentru activitatea de la Ministerul Apărării. Are o pensie de serviciu de 215.880 de lei (43650 euro) anual, iar soția sa are o pensie de serviciu de aproape 60.000 de lei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button