Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DIASPORA

Alertă ANM: Weekend cu ploi, ninsoare şi viscol

ANM a emis, vineri, o informare de ploi şi ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă şi viscol, valabilă la nivelul întregii ţări, până luni dimineaţa.

Conform meteorologilor, în intervalul 11 decembrie, ora 14:00 – 13 decembrie, ora 8:00, temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.

În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) şi în restul teritoriului. La munte vor fi precipitaţii mixte, dar treptat în cursul nopţii la altitudini de peste 1.500 de metri vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

Începând de duminică (12 decembrie), în regiunile vestice şi sud-vestice treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, iar la munte local va ninge abundent.

De asemenea, precipitaţiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15 – 25 l/mp şi, în special în zonele deluroase şi montane, peste 40 – 50 l/mp.

Temporar, în regiunile vestice, sudice şi la munte, vântul va avea intensificări cu viteze de 45 – 55 km/h, în timp ce pe creste rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

În acelaşi timp, ANM a emis şi o avertizare de tip cod galben de vânt puternic pentru vineri, valabilă până diseară, la orele 22.

În Dobrogea și în estul Munteniei, vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 55…65 km/h, iar în zona litoralului și a deltei de peste 70 km/h.

Cum va fi vremea la Bucureşti

Vremea va fi, în general, închisă la nivelul Capitalei pe parcursul următoarelor zile, iar valorile termice diurne vor fi pozitive, peste cele obişnuite pentru această perioadă.

Potrivit specialiştilor ANM, în perioada 10 decembrie, ora 11:00 – 11 decembrie, ora 8:00, în Bucureşti, maxima va fi de 9 – 10 grade, iar minima de 2 – 4 grade. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.

Totodată, în intervalul 11 decembrie, ora 8:00 – 12 decembrie, ora 8:00, vremea se va menţine în general închisă şi caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie. Începând de sâmbătă după-amiază va ploua şi se vor cumula peste 10 – 15 l/mp.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special în a doua parte a intervalului, când vor fi viteze, în general, de 45 – 55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă, apropiată de cea din timpul zilei, va fi de 7 – 8 grade.

De asemenea, de duminică dimineaţa şi până luni, la ora 8:00, regimul termic va fi unul mai cald decât normal. Cerul va fi mai mult noros şi în cursul zilei temporar va ploua. Noaptea vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe sub formă de ploaie şi posibil, spre dimineaţă, lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă va fi de 10 – 11 grade, iar cea minimă de până la 2 grade.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button