Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Poliția Timiș, nu are nevoie de ”sifonul USR” Ruben Lațcău

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău s-a făcut din nou de râs. Lațcău a demonstrat încă o dată că este paralel cu legea. Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a transmis că nu are ce face cu DVD-urile, video-urile și excel-ul lui Lațcău și că nu avea niciun rost să transmită acele date. Ba mai mult aceste date nu puteau fi trimise la Poliție fără acordul celor filmați.

Sancționarea șoferilor care trec pe culoarea roșie a semaforului nu se poate face decât de către polițistul rutier cu mijloacele tehnice ale Poliției Române. Ieri, vicele puțin penal al Timișoarei, Ruben Lațcău a anunțat că a transmis la IPJ Timiș – Biroul de Trafic cinci DVD-uri, 19 GB de fișiere video și un excel cu trecerile pe roșu, adică că sifonează șoferii care nu respectă legea…

Pentru o corectă informare, aducem la cunoștința cetățenilor următoarele informații:
Potrivit articolului 109 din OUG 195/2002 Rep. raportat la art.6 pct.19 și 20 din același act normativ, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează în două modalități:
– direct de către polițistul rutier;
– de către polițistul rutier cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate sau a mijloacelor tehnice omologate și verificate metrologic, aflate în dotarea și gestiunea Poliției Române.

De asemenea, Regulamentul 679/27 Aprilie 2016 privind protecția datelor obligă o autoritate a administrației publice să informeze persoanele vizate despre transmiterea unor date cu caracter personal unei alte instituții în vederea prelucrării acestora de către cea din urmă în calitate de destinatar al datelor.

Totodată, potrivit legislației în vigoare, evidența statistică a accidentelor de circulație se ține de către I.P.J Timiș prin Serviciul Rutier, care este singurul abilitat să pună la dispoziția persoanelor interesate, în condițiile legii, datele statistice privind accidentele de circulație.

În ceea ce privește numărul accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării semnificației culorii semaforului electric, la nivelul municipiului Timișoara, în ultimii 5 ani au fost înregistrate 78 de accidente rutiere soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a 12 persoane și rănirea ușoară a altor 96 de persoane.

Procentual, la nivelul județului Timiș, în ultimii 5 ani, traversarea intersecțiilor pe culoarea roșie a semaforului electric reprezintă 1,93% din totalul accidentelor rutiere soldate cu victime.

Tot potrivit statisticilor existente, trendul accidentelor rutiere grave înregistrate la nivelul județului Timiș în ultimii 4 anii de zile este unul descendent“, a transmis IPJ Timiș.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button