POLITICĂ

Nicușor Dan blochează investiții de circa un miliard de euro în Capitală

Primăria Capitalei, prin noua comisie tehnică de urbanism, va pune bazele dezvoltării urbane corecte a Bucureștiului în opinia sa – a anunțat primarul general, Nicușor Dan. El a spuse că dezvoltarea din ultimii ani a fost una nocivă pentru oraș și a avut drept consecință dispariția spațiilor verzi, aglomerarea traficului rutier și pierderea potențialului turistic al Bucureștiului. Un pas către stoparea acestui fenomen de dezvoltare haotică este anularea proiectelor care nu respectă criteriile de legalitate sau pe cele de oportunitate.

Nicușor Dan: Nu înseamnă că acești dezvoltatori nu vor putea construi, dimpotrivă. Comisia le va da niște recomandări despre cum să facă, astfel încât propunerea lor să satisfacă și interesul public și pot să revină cu ea respectând și legea, și interesul public, şi parcelele vecine. Este un moment zero al dezvoltării urbane, de la care dezvoltarea urbană trebuie să fie făcută după principiile științifice ale acestui domeniu și eu sunt foarte optimist că atât dezvoltatorii, cât și profesioniștii se vor adapta la aceste reguli.

Edilul Capitalei a mai spus că va solicita Consiliului General respingerea documentației pentru 42 de planuri urbanistice zonale care nu respectă standardele de urbanism. Nicușor Dan a precizat că până acum autoritatea publică nu a știut să negocieze cu dezvoltatorii lucrurile benefice pentru oraș precum: drumurile, școlile sau creșele.

Sub spectrul unei dezvoltări corecte Nicușor Dan blochează investiții de circa un miliard de euro, iar acest fapt se va resimți pe termen mediu și lung. Investitorii vor migra către alte municipii doar nu vor ține banii blocați pentru Nicușor Dan care face ziua ce visează noaptea. Cei care îl susțin se pare că nu înțeleg cât de mult rău face acest primar sub spectrul faptelor sale prezentate drept un exemplu pentru municipalitate. În 2024 aceste acțiuni vor fi decontate iar Nicușor va ieși în decor la fel ca mulți alți lideri supremi ai politicii românești.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button