Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Scandal în R. Moldova: statul a vaccinat oamenii cu seruri expirate

În Republica Moldova, medicii au administrat aproximativ 7.000 de doze de vaccin expirate. Totul a fost scos la iveală de auditul Curții de Conturi care a găsit mai mult nereguli la Agenția Națională pentru Sănătate Publică și la centrele de vaccinare.

Moldovenii, transformați în statistică

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a stabilit că în centrele medicale de stat au fost administrate peste 7.000 de doze de vaccin cu termenul de valabilitate expirat. Responsabilii de la sănătate care au fost audiați nu au putut proba contrariul, justificându-se cu necesitatea urgentă de vaccinare.

Ședința Curții de Conturi din 16 decembrie 2021

Alte 11 mii de doze în valoare de 1,6 milioane de lei moldovenești au fost distruse pentru că le expirase perioada de valabilitate. Curtea a mai stabilit că 70 de mii de introduceri în baza de date a vaccinării sunt suspectate de fraudă, asta după ce au verificat 277 de mii de înregistrări făcute post-factum.

În Republica Moldova, statul a folosit circa 1,7 milioane de doze de vaccin, iar 960 de mii de persoane s-au vaccinat cu două doze.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button