Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

De la Ion Iliescu la Marcel Ciolacu: Primul fals revoluționar al țării

La 32 de ani de la lovitura de stat din Decembrie 1989, falșii eroi ai revoluției profită de pe urma românilor de la Timișoara împușcați, incinerați și aruncați la canal în Popești Leordeni. S-a murit în toată țara. Așa a fost să fie. Așa a fost planul celor obsedați de putere de la București și Moscova.

Crimele lor nu au rămas nepedepsite. Dumnezeu i-a pedepsit pe ei și i-a aruncat la gropa de gunoi a istoriei la fel cum s-a întâmplat și cu Uniunea Sovietică. Sunt 32 de ani plini de la lacrimi și durere. Familiile românilor uciși nu au aflat nici azi adevărul. De ce? Pentru că din actuala conducere a țării face parte și PSD. PSD este moștenitorul moral al acestor crime iar trecutul ne urmărește până azi. Actualul lider se declară erou al Revoluției însă nu îl recomandă nimic pentru acest lucru. Marcel Ciolacu este un alt fals profet al PSD ce îl face mândru pe kgb-istul Ion Iliescu.

Cursul evenimentelor

În urmă cu câteva ore Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată pe fostul deputat PSD, Cătălin Rădulescu, supranumit ”deputatul mitralieră” pentru că se află în posesia unui fals certificat de revoluționar beneficiind de foloase necuvenite.

Procurorii au stabilit că în 2016, Adrian Sanda, Corina Denisa Tănase şi Cristina Valentina Cechi ar fi admis cererea de acordare a titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” formulată de Cătălin Rădulescu, deşi acesta nu îndeplinea una dintre condiţiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfăşurat activităţi revoluţionare într-o localitate în care, în urma acţiunilor şi confruntărilor cu forţele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute „până la fuga dictatorului” (data de 22 decembrie 1989, ora 12:10). 

“Concret, membrii comisiei ar fi admis cererea formulată de inculpatul Rădulescu Cătălin Marian şi ar fi constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declaraţii (din 2015 şi 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea sa revoluţionară în oraşele Timişoara şi Bucureşti, în perioada 16-21 decembrie 1989. Declaraţiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că inculpatul a desfăşurat activitate revoluţionară doar în oraşul Piteşti, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în oraşele Timişoara şi Bucureşti”, a transmis DNA.

Deputatul mitralieră – Cătălin Rădulescu

În urma acestor demersuri, lui Cătălin Rădulescu i-a fost acordat, prin decret prezidenţial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant”. Astfel, el a obţinut, în mod necuvenit, o indemnizaţie de gratitudine, în valoare de 2.020 lei/lunar (în total 165.640 lei), începând cu data de 1 ianuarie 2015 până în octombrie 2021. 

Titlul respectiv se acordă în baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, privind recunoştinţa pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977.

Marcel Ciolacu, primul revoluționar în PSD cu dosar la DNA

DNA a deshis un dosar penal privind modul în care şeful PSD, Marcel Ciolacu, şi încă alţi 11 indivizi au primit titlul de “Luptător cu rol determinant în Revoluţia Română”. Ciolacu a primit certificatul de “luptător” la începutul anului 2019.

Marius Mioc, revoluționar autentic din Timișoara, a descoperit că Ciolacu a obținut acest titlu în condițiile în care numele șefului PSD nu apare pe lista celor care au solicitat, până la data limită de 12 mai 2015, acordarea titlului.

Marius Mioc spune că i-a cerut detalii lui Ciolacu despre aceste aspecte controversate, însă acesta nu i-a răspuns.

Este ciudat în acest caz că Marcel Ciolacu nu apare printre cele 6546 de persoane care au depus, pînă la dată de 12 mai 2015, cererea de atribuire a noului titlu introdus de OUG 95/2014 de “luptător cu rol determinant”.

Marcel Ciolacu avea încă din anii ’90 certificat de “Luptător remarcat pentru fapte deosebite”. Diferența față de titlul pe care l-a obținut în 2019, de “Luptător cu rol determinant în Revoluția Română”, constă în faptul că ultimul prevede și o indemnizație lunară de 2.000 de lei.

El a declarat în decembrie 2019 că nu a avut niciun beneficiu de pe urmă titlului de “Luptător remarcat pentru fapte deosebite”, însă Recorder l-a prins cu minciuna.

Recorder a demonstrat că Marcel Ciolacu a primit un hectar de teren în comuna Sapoca, în anii ’90, în baza titlului de revoluționar. Această realitate rezultă dintr-un tabel cu revoluționarii buzoieni care au primit diverse beneficii din partea statului.

Informația este confirmată de declarația de avere pe care Marcel Ciolacu o depunea în anul 2008: terenul din Sapoca apare la categoria bunuri înstrăinate în ultimele 12 luni.

Întrebat punctual de acest teren, liderul PSD a răspuns doar atât: “Nu mai dețin de foarte mult timp terenul la care faceți referire”.

Întrebat despre aspectele dubioase ale modului în care și-a obținut titlul de “Luptător în revoluție cu rol determinant”, Ciolacu a spus: “Nu-mi faceți o vină pentru faptul că n-am murit sau pentru că n-am stat în casă de Revoluție. Sunt mândru că am fost la Revoluție, nu am cerut niciun ban statului român, dar nu mă faceți vinovat de lucrul acesta pentru că nu va permit”.

Dosarul în care este vizat liderul PSD este instrumentat de fratele fostului ministru al Justiției din Guvernul Cioloș, Raluca Prună. Este vorba despre procurorul Mihai Prună, adjunctul șefului Secției a-2-a din DNA, ajuns la DNA fără concurs și fără experiență în domeniul infracțiunilor de corupție.

Mihai Prună a picat examenul de promovare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar activitatea sa s-a desfășurat, înainte de a ajunge la DNA, în domeniul dosarelor de omor. Procurorul a mai fost delegat la PÎCCJ, însă a părăsit structura de parchet, în urma modificărilor legislative din anul 2018, deoarece nu avea vechimea necesară pentru a activa.

În prezent, fratele fostului ministru al Justiției Raluca Prună controlează şi avizează dosarele făcute de procurori cu vechime în DNA.

Marcel Ciolacu, un reprezentat de seamă al statului eșuat

Surse avizate ne-au transmis că Marcel Ciolacu se afla sub plapumă la Revoluția din decembrie 1989.

Marcel Ciolacu nu excludea faptul că ar putea fi tras la răspundere pentru faptele sale penale. Acesta se rezuma la critici acide împotriva premierului Florin Cîțu la acea dată, însă în scurt timp a sărit în barca PNL și a președintelui Klaus Iohannis.

„Mie să îmi facă dosar? Ce dosar să-mi facă? Nu exclud acest lucru, dar nu prea văd pe ce. Nu beau la volan”, s-a exprimat Marcel Ciolacu. „Sunt pregătit să fac pasul înapoi dacă se vor face nedreptăți asupra mea. E un principiu peste care nu poți să treci. Îmi amintesc de spectacolul grotesc cu Liviu Dragnea la DNA. Dacă asta e România normală, cu premier penal, cu guvern nefuncțional, cu o Românie Educată…”, afirma liderul PSD înainte să intre sub comanda lui Klaus Iohannis

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button