ACTUALITATE

Șeful OMS, ex-lider al Partidului Comunist din Etiopia, acuzat de crime împotriva umanității

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a fost membru în conducerea Frontului de Eliberare Tigray, un partid etiopian comunist, cu tendințe violente, partid ce a fost catalogat drept organizație terorista de către SUA în anii ’90.

Etiopian Registrar scrie că Tedros a fost membru de top al Frontului, iar partidul la conducerea căruia s-a aflat “este responsabil pentru corupție, crime, detenție în masă, privare de bunuri și libertăți”.

În încercarea sa de a câștiga funcția de director general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus joacă rolul unui tehnocrat drăguț. La fiecare ocazie, el se prezintă ca un personaj umil, zâmbitor, grijuliu și umanitar, care nu doarme din cauza stării de sănătate a lumii. Dar CV-ul său de campanie de 12 pagini nu menționează niciodată cea mai importantă experiență a sa care i-a făcut posibilă ascensiunea pe scara puterii în cadrul regimului tiranic care asuprește și conduce greșit Etiopia.

Într-o mișcare care poate fi interpretată drept fraudă prin omisiune, el nu a menționat faptul că este un membru de vârf al Comitetului Executiv și Central al Frontului de Eliberare a Poporului din Tigray (TPLF), un grup politic etno-fascist brutal și corupt, în principal responsabil pentru încălcări grave ale drepturilor omului și crime împotriva umanității în Etiopia.

Cu ajutorul Mercury Public Affairs, o firmă de lobby de ultimă generație din SUA care se autointitulează o „firmă de strategie publică cu mize mari”, el își exagerează succesele dubioase: a eliminat malaria, a distrus HIV, a redus mortalitatea infantilă, a salvat mii de oameni și a ridicat mii de clinici. Ei nu vorbesc niciodată despre realitatea din spatele cifrelor exagerate. Cândva mâna dreaptă de încredere a regretatului tiran, Meles Zenawi, pe care Adhanom îl numește „marele lider”, nu a fost un ministru obișnuit al Sănătății (2005-2012). ) și ministru de Externe (2012-2016). El a trecut de la un membru de bază al TPLF la comitetele sale centrale și executive. TPLF, unde apartenența se bazează în principal pe originea etnică, este responsabilă de nenumărate crime, torturi, detenții în masă și represiuni violente. Sistemul său de împărțire și guvernare a instituit o structură politică și economică extrem de discriminatorie, care i-a permis să domine și să subjuge majoritatea populației etiopiene. Având în vedere experiența sa îngustă la minte și etnocentrică, aspirația sa de a conduce OMS este un oximoron.

Tedros Adhanom Ghebreyesus

Adhanom este implicat în decizii și acțiuni teribile care încalcă drepturile și demnitatea umană. Se pare că un disident proeminent este una dintre victimele lui Adhanom.

În seara zilei de 13 mai 2014, o delegație a regimului tiranic al Etiopiei condusă de ministrul de Externe de atunci Adhanom a zburat la Sana’a. Era programat să aibă o întâlnire la nivel înalt a doua zi cu liderii yemeniți, oficiali de securitate și diplomati.

Cele două regimuri necinstite, afectate de un set variat de crize legate în principal de represiuni violente și guvernare greșită, au avut cel puțin trei întâlniri la nivel înalt înainte. Dar ceea ce a făcut ca întâlnirea din 2014 să fie „foarte importantă”, mai ales pentru un cerc restrâns din cadrul delegației, a fost o agendă brutală pe care fostul ministru de Externe o împinge cu insistență. Și-au ascuțit pumnalele cu un plan pentru o vendetă motivată politic în Yemen.

Când migranții etiopieni și lucrătorii domestici din Yemen au fost în mod obișnuit bătuți, violați, abuzați și deportați înapoi în Etiopia, nici ministrul de Externe și nici ambasada Etiopiei din Sanaa nu și-au exprimat îngrijorarea. Dar de data aceasta, erau dornici să se implice pentru o operațiune specială – răpire și predare. Actualul șef al OMS s-a înțeles cu oficialii yemeniți ca disidenții etiopieni să fie livrați în secret regimului de la Addis Ababa.

Acesta este marele șef al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, personajul din vina căruia o întreagă planetă suferă. Măsurile luate de Adhanom împotriva Chinei sunt egale cu zero. Cum ar putea de altfel un tovarăș să își acuze frații de cauză de crime împotriva umanității. Comunismul nu a murit, doar s-a travestit.

Carantină, restricții, vaccinare, rețeta secretă a OMS. Nimeni nu se face vinovat de răspândirea virusului deși într-o lume sănătoasă la cap trebuia să avem deja un nou proces Nuremberg.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button