Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DIASPORA

Mai puțin de jumătate dintre copiii românilor plecați la muncă în străinătate vor petrece sărbătorile alături de părinți

Mai puțin de jumătate dintre copiii românilor plecați la muncă în străinătate vor petrece sărbătorile alături de părinți. Detalii despre un rezultat al unui studiu derulat de Organizația Salvați Copiii. Într-o situație similară se află și copiii diasporei Republicii Moldova.

Pentru 40% dintre copiii rămași în țară există certitudinea că părinții plecați vor rămâne departe de casă de Crăciun. Cam tot atâția știu că își vor vedea părinții de sărbători, iar în restul cazurilor nu fusese luată încă o decizie fermă în această privință. Cel mai frecvent, banii trimiși în țară de părinții plecați la muncă în străinătate se cheltuiesc pe mâncare, rechizite sau meditații, precum și pe chirie, utilități sau rate pentru cumpărarea sau construirea unei locuințe. Perspectiva unei mutări definitive în străinătate alături de părinții plecați apare doar în cazul a 7% dintre copii.

În același timp, cei mai mulți dintre părinți nu intenționează să se întoarcă definitiv în România. Totuși, printre factorii care i-ar putea aduce înapoi în țară pe părinți figurează cel mai frecvent îmbunătățirea pieței muncii, a condițiilor de salarizare, a sistemului de sănătate și a climatului social general.

În România trăiesc oficial aproape 76.000 de copii ai căror părinți au imigrat din motive economice; cei mai mulți sunt în județele Suceava, Botoșani, Iași, Bacău și Neamț. Numărul lor ar putea fi însă mai mare, deoarece nu toți minorii aflați în astfel de situații se află în evidența serviciilor publice de asistență socială.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button