EXTERNE

122 de mii de militari ruși – lângă frontiera ucraineană, alți 143 de mii – la o distanță de doar 400 de km

122 de mii de militari ruși – lângă frontiera ucraineană, alți 143 de mii – la o distanță de doar 400 de km.

O sută douăzeci și doi de mii de militari ruși sunt concentrați în apropierea frontierei ruso-ucrainene, la o distanță de cel mult 200 de km de aceasta, a declarat secretarul Consiliului Apărării și Securității Naționale din Ucraina, Oleksii Danilov. El a adăugat că Ucraina nu este îngrijorată doar de această concentrare de militari și echipamente, ci și de prezența altor o sută patruzeci și trei de mii de militari la o distanța de 400 de km de frontiera ruso-ucraineană, transmite agenția națională de știri a Kievului, Ukrinform.

Oleksii Danilov a amintit că la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare Legea rezistenței naționale, care presupune organizarea din timp a procesului de implicare a civililor (a diferitor specialiști, a femeilor, voluntarilor) în apărarea teritorială și „rezistența națională” față de o agresiune militară externă: „Vom avea resurse suplimentare, iar apărarea teritorială, dacă va fi necesar, ne va ajuta să respingem atacul agresorului. Armamentul trebuie să-l păstrăm încărcat. Este de dorit să nu îl folosim, însă, dacă va fi necesar, toți cetățenii știu ce trebuie să facă”, a comunicat Oleskii Danilov, referindu-se la o lege ucraineană,.

Reamintim că potrivit unui sondaj realizat în perioada 3-11 decembrie de Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev, fiecare al treilea ucrainean este gata să lupte cu arma în mână împotriva unei agresiuni eventuale a Rusiei. Mai mult decât atât, 50,2% dintre ucraineni declară că vor opune rezistență militară sau civilă agresiunii Rusiei asupra statului lor, dacă aceasta va avea loc în viitor.

1 comentariu

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: