POLITICĂ

Guvernul Ciucă a trimis procurorii militari peste jandarmi, pentru că au refuzat să bată românii

La ordinul generalului Ciucă procurorii militari au deschis un dosar penal după ce jandarmeria Română a refuzat să bată manifestanții la protestul din 21 decembrie.

Mai pe scurt Bode, deși nu avea nici o calitate să comande, el fiind un ministru politic, ar fi dat ordin pe unitate ca jandarmeria să provoace manifestanții iar altercațiile să degenereze în conflicte, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată.

PNL, PSD și USR și-au dorit o intervenție în forța împotriva românilor nemulțumiți. Partidele s-au obișnuit să folosească forțele de ordine în bătălia politică după bunul plac.

În ciuda ordinelor verbale primite Jandarmeria a respectat legea și nu a intervenit în forță deoarece nu a fost identificat nici un risc. De altfel protestul pașnic a confirmat că Jandarmii au reacționat proporțional și nu au validat posibile acte de violența.

Rolul jandarmeriei nu este acela de a-i apăra pe politicienii ticăloși de români. Dacă un ordin este ilegal atunci el trebuie să fie anulat și formulată plângere împotriva celui care l-a lansat.

Dacian Cioloș și Florin Cîțu au dat ordine la televizor ca jandarmeria să acționeze în forța, tot așa cum Ion Iliescu dădea ordine în 1989 pentru a crea confuzie și ca românii să se ucidă între ei.

Dosarul deschis vizează modul în care au intrat românii în curtea Parlamentului. Mai nou se pare că deputații și senatorii sunt importanți și merită pază militară. Clădirea Parlamentului nu are un caracter special ca să nu fie permis accesul în curte. Într-o zi normală fiecare român poate intra în curte și chiar în clădire, existând bilet de intrare ce se poate cumpăra.

Cu toate acestea Iohannis și gașca sa de politicieni vor să pună presiune pe conducerea jandarmeriei pentru a o resupune politic. Pentru ei nu este admisibil ca legea să fie respectată și nu ordinul venit politic. Ușor, ușor, instituțiile își dau seama că sunt libere și trebuie să fie libere, nu sub controlul numirilor politice.

Lucian Bode nu este șeful Jandarmeriei ci un simplu ministru pus politic. El nu poate gestiona intervenții cu caracter militar, mai ales împotriva românilor.

În 1989 Iliescu a comandat armata și a ieșit un haos general. Peste 1000 de români au fost uciși ca urmare a ordinelor date de Iliescu, victime ce trebuiau să legitimeze noua putere. De această dată Jandarmeria nu a luat seamă de ordinele politice și bine au făcut.

Vă reamintim că 15 000 de români au protestat pe 21 decembrie. Aceștia doreau blocarea unei legi care prevedea vaccinarea obligatorie. Practic românii nu mai aveau dreptul să intre la muncă dacă nu sunt vaccinați.

De frica românilor PSD și PNL au făcut pasul înapoi.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button