EXTERNE

Vladimir Putin a declarat la conferinţa anuală că nu dorește un conflict cu Occidentul

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, afirmă că nu dorește un conflict cu Occidentul și că speră ca neînțelegerile legate de intențiile Ucrainei să fie rezolvate pe cale pașnică. El a precizat că Rusia trebuie să primească garanții de securitate în contextul în care Statele Unite au ajuns cu rachetele sale aproape de frontierele Rusiei. Liderul de la Kremlin a făcut aceste declarații la conferința de presă anuală.

Președintele Vladimir Putin a reafirmat că orice extindere a NATO spre Est este inacceptabilă și nu trebuie să aibă loc, inclusiv prin admiterea Ucrainei, deoarece ar duce la apariția de baze și armamente de atac la granițele Rusiei. Putin a acuzat NATO că a înșelat Rusia atunci când a promis că nu se va extinde spre Est. Liderul rus a subliniat că nu Rusia trebuie să dea garanții Occidentului, ci acesta și aceste garanții să fie date imediat.

Președintele Putin a declarat de asemenea că proiectele de acorduri cu Statele Unite și NATO privind garanțiile de securitate cu valoare juridică obligatorie pentru Rusia au fost transmise ca răspuns la propunerea președintelui american, Joe Biden, de a desemna reprezentanții celor două țări pentru convorbirile cu privire la stabilitatea strategică. În opinia sa, garanțiile de securitate sunt unul din cele mai importante aspecte ale stabilității strategice.

Vladimir Putin: Pusă problema directă şi fără niciun fel de subterfugii. Nu trebuie să existe nicio mișcare a NATO spre Est. Mingea este în terenul lor. Trebuie să ne dea un răspuns. În acest sens aș vrea să subliniez că vedem până acum o reacție pozitivă. Partenerii americani ne spun că sunt gata să înceapă aceste discuții, aceste negocieri, chiar la începutul anului viitor, la Geneva.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button