POLITICĂ

VIDEO: Iulian Bulai a fost cerșetor la Oslo înainte de a ajunge parlamentar USR. Rețele de crimă organizată controlează cerșetoria în Norvegia

O filmare mai greu de găsit: pe siteul Aftenposten, cel mai mare cotidian norvegian, este arhivat un material de acum 12 ani, în care reputatul USR-ist Iulian Bulai e surprins în plină acțiune culturală de imitat statui, Henrik Ibsen, în cazul său.

Înainte de a ajunge parlamentar USR și șef al Comisiei de Cultură în Parlamentul României, omul care decide soarta TVR și a Radioului Public, Iulian Bulai, a fost cerșetor în capitala Norvegiei.

Interesant de remarcat, în interviurile ultimilor ani în care Bulai relata despre felul în care câștiga bani la Oslo, el a lăsat impresia că era o acțiune singulară, deci cu atît mai atractivă pentru norvegieni. În realitate, statuile vii au o veche tradiție în capitala scandinavă, o variantă mai decentă decît cerșetoria clasică, iar Bulai făcea tandem, culmea, cu alt român care apare în filmare, Mădălin Filip, alias Indiana Jones, dar despre care nu a suflat vreodată o vorbă. Reamintim că soția norvegiancă a lui Iulian Bulai este tot la Oslo, angajata a unei televiziuni, cei doi având, cum s-ar spune, o relație de la (mare) distanță, nota Inpolitics.ro.

Rețele de crimă organizată controlează cerșetoria în Norvegia

Capitala Norvegiei are cei mai mulți cerșetori din Europa, conform rapoartelor oficiale. O televiziune norvegiană a lansat un film documentar despre viața cerșetorilor români din capitala Oslo în urmă cu câțiva ani. În Capitala Norvegiei acționează diferite bande de cerșetori din țara noastră, uneori aceștia lucrând în schimburi. Toți sunt poziționați strategic la fiecare intersecție și au diferite metode prin care încearcă să obțină câteva zeci de coroane de la trecători și turiști. Capii bandelor sunt în zonă și urmăresc tot ce se întâmplă, iar odată la câteva ore vin și colectează banii strânși.

Statuile vii sunt poziționate strategic în punctele cheie ale capitalei Oslo, respectiv în apropiere de piața centrală, muzee, centrul vechi și Palatul Parlamentului. Cei care ocupă aceste locații plătesc bani zilnic acestor capi ai bandelor de crimă organizată ce provin din România.

Totul este foarte bine organizat, iar cei aduși la cerșit sunt cazați noapte în centrele sociale oferite de statul norvegian. Multe ong-uri le oferă hrană și haine celor care se ocupă cu cerșetoria. Din discuțiile avute cu norvegienii am înțeles că ei nu prea cunosc fenomenul și nu își dau seama că se confruntă cu grupări de crimă organizată care profită de pe urma nevoiașilor aduși în Norvegia la cerșit. Poate ne explică dl. Bulai cum e situația de la fața locului?

Dacă era rumânii buni….

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

comentarii

  1. Nu sunt cel mai mare fan al lui Bulai, dar sincer nu cred că are nevoie de reclama negativă mai mult decât și-a făcut el singur. Faza cu cerșitul și legătură cu rețelele de crima organizata e o răutate adusa in cotidian de dușmanii domnului Bulai. Domnul Bulai dacă este să fie judecat politic nu ar trebui sa ii aducem trecutul la suprafață. Fiecare dintre noi avem trecutul nostru. Trebuie judecat după ce a promis pentru Neamț și nu a făcut. Trebuie sa se înțeleagă cum a ales sa nu joace ca independent in 2016 și în ultima suta de metri a ales USR iar cu 600 de voturi, la redistribuire națională a primit loc de deputat în Parlamentul României. Pentru asta trebuie judecat, nu pentru că a stat afara in frig ca să câștige un ban in altă viață decât duce acum.

  2. Nu cred că este vorba de reclama negativă ,este vorba de caracter mai precis de lipsa acestuia
    Allen Coliban (primar Brasov)mincinos aceeași lipsă de caracter,același partid USR

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: