ANCHETE

Patriarhul Daniel a vorbit la slujba de Crăciun despre simbolismul darurilor

La Catedrala Patriarhală din București, slujba de Crăciun a fost oficiată ieri în prezența câtorva zeci de persoane în interior și a peste 100 în exterior. Şi soborul a fost restrâns, în condițiile restricțiilor impuse de criza sanitară. Credincioșii au ascultat relatarea evanghelică a nașterii Domnului în ieslea din Betleem și colindele interpretate de Corala Patriarhiei.

În predica sa, Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a vorbit despre simbolismul darurilor de aur, tămâie și smirnă aduse de magi Pruncului Iisus și despre semnificația acestora daruri pentru zilele noastre: aurul este credința dreaptă, tămâia este rugăciunea fierbinte, iar smirna reprezintă curățenia vieții.

Patriarhul Daniel: Să ne rugăm Pruncului Iisus să binecuvânteze pe toți copiii, toate familiile, pe toți părinții pentru că aceasta este prin excelență sărbătoarea familiei creștine și să ne ajute și pe noi să fim mărturisitori, aducători de daruri duhovnicești lui Hristos, precum magii de odinioară. Spre slava Preasfintei Treimi și a noastră mântuire, amin! 

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button