DIASPORA

Penalul Cristian Rizea a rămas fără cetățenia R.Moldova și poate fi extrădat în România

Ex-deputatul român, fugarul Cristian Rizea, a rămas fără azil politic și cetățenia R.Moldova. O decizie definitivă în acest sens a fost luată cu puțin timp în urmă de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că, la 3 noiembrie 2020, fostul președinte al R.Moldova, Igor Dodon i-a anulat cetățenia moldovenească lui Rizea. În aceeași zi Poliția a anunțat că acesta a fost reținut și audiat. Pe 4 noiembrie Ministerul român al Justiției anunța că a trimis o cerere autorităților din Republica Moldova având ca obiect extrădarea fostului deputat Cristian Rizea. Pe 6 noiembrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest pe numele fostului deputat PSD Cristian Rizea.

Pe 9 decembrie, procurorii au stabilit că ex-deputatul român, Cristian Rizea, a obținut cetățenia R.Moldova contrar legii. Pe 11 decembrie, mandatul de arest pe numele ex-deputatului român Cristian Rizea a fost prelungit cu 30 zile. Pe 31 martie 2021 Pocuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a fostului deputat român Cristian Rizea, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017.

Ulterior, la începutul lunii febriarie acesta a fost eliberat din motivul că a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extradată.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button