Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DIASPORA

Maia Sandu își va administra astăzi doza booster de vaccin împotriva COVID-19

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, își va administra luni, 3 ianuarie, doza booster de vaccin împotriva COVID-19, anunță reprezentanții Președinției.

Șefa statului își va administra doza booster de vaccin la Policlinica de Stat.

În luna mai 2021, președinta Maia Sandu s-a imunizat împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca la Policlinica de Stat. Atunci, Sandu a menționat că a decis să se vaccineze, după ce a fost anunțată că România va oferi țării noastre alte câteva sute de mii de doze de vaccin. 

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), doza booster de vaccin împotriva COVID-19 reprezintă doza administrată persoanelor care au finalizat schema primară de vaccinare.

Autoritățile din sănătate precizează că, după o anumită perioadă, imunitatea obținută de la dozele inițiale de vaccin începe să scadă în mod natural. Astfel, pentru persoanele care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme grave de boală și deces se recomandă administrarea dozei booster la un interval de șase luni pentru vaccinurile cu schema primară de două doze și de cel puțin două luni (56 de zile) pentru vaccinul Janssen/Johnson&Johnson. Testarea nivelului de anticorpi înainte de administrarea dozei booster nu este recomandată.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button