ECONOMIE

Primăria Giurgiu a lăsat întreg orașul fără căldură și apă caldă: Elevii au trecut în online

Elevii şi preşcolarii din municipiul Giurgiu au început cursurile în sistem online, din cauză că Primăria nu are resurse financiare pentru a asigura plata agentului termic pentru încălzirea clădirilor în care funcţionează unităţile de învăţământ. Situaţia este creată după ce firma cu care Primăria are contract pentru furnizarea de gaz natural a solicitat plata în avans.

Mii de consumatori din Giurgiu, racordați la sistemul centralizat de încălzire, au fost lăsați fără apă caldă și căldură în mijlocul iernii.

„Firma pe care Primăria a contractat-o pentru furnizarea gazului cere plata în avans. Primăria a înştiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean despre imposibilitatea de a asigura agent termic, pentru că nu avem banii necesari pentru a achita în avans. Vineri a fost făcută o solicitare către Guvern, pentru acordarea unui sprijin în valoare de 12 milioane de lei, sumă care ar ajunge până la începutul lunii martie”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei Giurgiu, Georgiana Saltelechi.

Aceasta a precizat că primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, aşteaptă intervenţia prim-ministrului în sensul unei plafonări a preţului plătit de administraţiile locale la gaz natural.

Oficialul Primăriei a precizat că instituţia face eforturi pentru a strânge săptămâna aceasta fonduri pentru a asigura plata cel puţin pentru o lună în avans a gazului necesar funcţionării instituţiilor şcolare.

În municipiul Giurgiu învaţă, în instituţiile şcolare publice, aproximativ 5500 de preşcolari şi elevi.

Comentează

Back to top button