ECONOMIE

Termocentrala Mintia va fi scoasă la licitație: Cel mai probabil va fi tăiată și vândută la fier vechi

Procedura de scoatere la licitaţie a Termocentralei Mintia, din subordinea Complexului Energetic Hunedoara, va fi lansată anul acesta. Săptămâna viitoare vor avea loc discuţii pe această temă între reprezentanţii administratorului judiciar al complexului şi cei ai Ministerul Energiei. Odată mândria industriei grele a României, Termocentrala Mintia are șanse mari să fie tăiată și vândută la fier vechi, bucată cu bucată, la fel ca mai toate fabricile și uzinele țării.

Complexul energetic Hunedoara se pregătește pentru divizare și pentru formarea unei societăți comerciale noi, din care Termocentrala Mintia nu va mai face parte, o nouă rundă de discuție între administrație și reprezentanții Ministerului Energiei urmând să aibă loc săptămâna viitoare. O dată cu acest proces, administratorul judiciar al complexului aflat în insolvență va începe și procedurile privind scoaterea la licitație a Termocentralei Mintia, pentru care există 11 investitori interesați, dintre care șapte străini, inclusiv un holding din Coreea, ai cărui reprezentanți au vizitat unitatea cu trei luni în urmă.

Potrivit administrației, valoarea de inventar a termocentralei depășește 61 de milioane de euro, însă prețul de vânzare urmează să fie stabilit după discuțiile de săptămâna viitoare. Între timp, grupurile energetice au intrat în procedura de închidere și punere în siguranță, iar conducerea complexului a contractat servicii de pază pentru acest obiectiv. Conducerea fostului sindicat al termocentralei contestă aceste măsuri, despre care afirmă că sunt premergătoare demolării grupurilor energetice.

Termocentrala Mintia a încetat să funcționeze în luna martie a anului trecut, din lipsa cărbunelui, iar toți cei 700 de angajați au fost concediați colectiv în luna august, primind plăți compensatorii în valoare de câte 10.000 de euro fiecare.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button