JUSTITIE

Iosif Urs, șeful Universității Titu Maiorescu, trimis în judecată de DNA pentru șantaj

Procurorii DNA l-au trimis în judecatăpe Iosif Urs, președintele Universității Titu Maiorescu din București pentru un presupus șantaj la adresa unui profesor al universității, potrivit unui comunicat DNA. Potrivit Tribunalului București, persoana șantajată este Gabriel Ispas.

Procurorii susțin că în 10 martie și 18 mai 2021, Iosif USR l-ar fi amenințat pe profesor că va face publice fapte compromițătoare și că va determina declanșarea unor anchete disciplinare de către comisia de etică din universitatea amintită, atât împotriva respectivei persoane, cât și împotriva unei rude a acesteia.

Prin acesta acțiuni, șeful universității ar fi vrut să-l forțeze pe profesor să recunoască faptul că a știut, în iunie 2019, că Iosif Urs urma să fie anchetat, că a avut o legătură cu sesizarea organelor judiciare privind fraudarea examenului de licență organizat în iunie 2019 de Facultatea de Drept a Univ. Titu Maiorescu și să îi spună cine a dat ordin procurorului să-l ancheteze.

De asemenea, el ar fi cerut profesorului respectiv să îl sprijine să ajungă la cei despre care crede că pot influența soarta dosarului său, să-l „închidă” (fie ei, procurorul sau judecătorul de caz ori cel care le dă ordine), iar în caz contrar să părăsească universitatea prin încetarea contractului individual de muncă.

Reamintim că în dosarul privind presupusa fraudă a examenului de licență, din sesiunea iunie – iulie 2019, organizat la nivelul Facultății de Drept din cadrul Universității „Titu Maiorescu” din București, Urs Iosif a fost trimis în judecată în decembrie 2020, iar o altă persoană a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Comentează

Back to top button