EXTERNE

Joe Biden, către americani: Vă rog să vă vaccinați. Purtați mască în public

Preşedintele american Joe Biden i-a îndemnat marţi pe americani să se vaccineze împotriva noului tip de coronavirus, atenţionând că s-ar putea înregistra o nouă creştere a numărului de contaminări cauzată de varianta mai contagioasă Omicron, informează dpa, citată de Agerpres.

„Vom asista, după cum aţi auzit cu toţii, la o creştere a numărului de cazuri”, a declarat Biden înaintea unei şedinţe cu echipa sa de gestionare a epidemiei de COVID-19.

Potrivit preşedintelui american, Omicron este „foarte transmisibil” şi „mult diferit de tot ce am văzut până acum”. „Însă vă puteţi proteja. Şi, sincer, trebuie să vă protejaţi”, a declarat Biden.

„Vaccinaţi-vă. Faceţi-vă boosterul. Există o mulţime de doze booster. Purtaţi mască atunci când sunteţi în public”, a îndemnat preşedintele american.

Biden a mai spus că cei care sunt vaccinaţi cu schemă completă, inclusiv cu doza booster, ar putea în continuare să se infecteze cu COVID-19, dar a subliniat că este „foarte puţin probabil ca ei să facă o formă gravă de boală”. „Dacă sunteţi vaccinaţi şi aveţi doza booster, sunteţi foarte bine protejaţi”, a spus el.

Preşedintele american a deplâns faptul că persoanele nevaccinate ocupă paturile de spital şi aglomerează secţiile de urgenţă şi de terapie intensivă. Potrivit lui Biden, aceasta face ca alţi oameni, cu alte boli, să nu poată avea acces la aceste secţii. „Aşa că vă rog, vă rog să vă vaccinaţi”, a spus el.

Numărul de noi contaminări a crescut rapid în ultimele săptămâni în SUA. La finalul lui noiembrie se înregistrau 100.000 de cazuri confirmate pe zi, iar potrivit autorităţilor sanitare, numărul mediu a fost săptămâna trecută de aproape 500.000 de pe zi, în timp ce luni SUA au înregistrat un record mondial de peste un milion de cazuri pe zi.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button