ANCHETE

Modificări cu dedicație pentru MAFIA din ENERGIE: Românii sunt buni de plată

Ultimele modificări aduse Legii energiei le permit furnizorilor să perceapă comisioane de la consumatorii care renunță la contract înainte de termen. Aceste comisioane, care nu trebuie să depășească valoarea pierderilor directe provocate furnizorilor de către clienți, sunt percepute indiferent dacă este vorba despre abonații casnici sau noncasnici.

În Legea energiei au fost introduse două tipuri de comisioane pe care furnizorii de energie electrică le pot percepe anumitor clienți: comisionul pentru încetarea contractului și cel pentru schimbarea furnizorului. Însă ambele se referă la încetarea unui contract înainte de termen.

Pentru a fi percepute aceste comisione trebuie prevăzute în contractul dintre furnizor și consumator și să fie comunicate în mod clar clientului înainte de semnarea contractului, în caz contrar consumatorul casnic și IMM-urile își pot schimba furnizorul când doresc. Acest fapt obligă în special consumatorul casnic, neobișnuit cu schimbările aduse de liberalizare, să fie mai atent atunci când semnează un contract de furnizare şi, cel mai indicat, să studieze ofertele operatorilor pe comparatorul de prețuri de pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în Energie.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button