POLITICĂ

Claudiu Târziu: Maia Sandu să alunge Sputnik de la Chişinău și să scoată URGENT R. Moldova din CSI

Liderul AUR, Claudiu Târziu, a reiterat mesajele rămase fără răspuns din partea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în contextul geopolitic periculos din zona CSI. Claudiu Târziu îi cere Maiei Sandu să alunge canalul de propagandă Sputnik de la Chișinău, așa cum a procedat conducerea nou aleasă a Germaniei, trecerea limbii române în Constituția R. Moldova, precum și scoaterea R. Moldova din Comunitatea Statelor Independente(CSI).

Există riscul ca Republica Moldova să se confrunte cu o situație similară celei din Kazahstan având în vedere prețul gazului(647 de dolari pe mia de metri cubi), iar la apelul unui trădător precum Igor Dodon să ne trezim cu ”omuleții verzi” sau ”pacificatorii ruși”, cum îi numește Kremlinul, direct la Chișinău. Republica Moldova are o treime din teritoriu sub ocupație rusă. Amintim că la această oră Kazahstanul se află sub ocupație rusă, în urma apelului lansat de dictatorul Kassym-Jomart Tokayev.

Ce a cerut liderul AUR

1. Retragerea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI). În acest sens, de îndată ce noul Parlament va fi constituit, atît majoritatea parlamentară, cît și președintele Maia Sandu, care dispune de dreptul de inițiativă legislativă, pot iniția oficial procedurile de denunțare a Acordului de constituire a CSI și retragerea Republicii Moldova din toate structurile imperiale de substituție. Ca semnatară a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, Republica Moldova nu mai poate rămîne în CSI.
2. Demararea procedurii de modificare a articolului 13 din Constituția Republicii Moldova în sensul introducerii sintagmei ”limba română” în locul sintagmei actuale ”limba moldovenească”, în acord cu Declarația de Independență a Republicii Moldova din 27 august 1991 și Hotărîrea Curții Constituționale nr. 36 din 5 decembrie 2013.
3. Retragerea acordului guvernamental pentru funcționarea la Chișinău a reprezentanței concernului rus de stat Sputnik (fosta Vocea Rusiei și RIA Novosti), care desfășoară o activitate intensă de propagandă și dezinformare în întreg spațiul românesc și reprezintă un element de amenințare hibridă venită dinspre Rusia la frontiera de răsărit a Uniunii Europene și a NATO în condițiile schimbării dramatice a mediului de securitate regională.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button