EXTERNE

FOTO/VIDEO: Ocupanții ruși preiau puterea în Kazahstan! Se cere reunificarea cu Rusia

Ocupanții ruși au preluat controlul asupra Kazahstanului printr-o intervenție fulger la cererea dictatorului Kassym-Jomart Tokayev, care a pierdut susținerea poporului. Tokayev poate fi comparat cu dictatorul ucrainean Viktor Ianukovici, însă acesta a ales să nu fugă din țară. Propaganda de stat rusă vorbește de pacificatori dar pe canalele de telegram circulă imagini și clipuri video cu tehnică blindată și tancuri rusești ce gonesc spre Capitala Kazahstanului. În nici un caz nu putem vorbi de o operațiune de menținere a păcii a Rusiei în Kazahstan. Rusia a organizat o operațiune fulger de ocupare a statului vecin.

La fel ca în România, celebrii teroriști au fost vehiculați la nivel oficial de dictatorul Tokayev, motiv suficient pentru a cere intervenția armatei ruse. La București, în 1989, tovarășul Ion Iliescu cerea intervenția armatei sovietice pentru a calma situația. Trupele speciale ale Rusiei au fost trimise în Kazahstan, iar în nici 24 de ore totul este sub control. Nu mai circulă nimeni pe stradă, iar cei care se încumetă sunt controlați la sânge de celebrii ”omuleți verzi”. Dictatorul Alexander Lukashenko a trimis și el trupe în sprijinul pacificatorilor ruși.

Trupele speciale din Belarus
Ocupanții ruși în Almaty – Kazahstan

Sultan Hamzaev, membru al Dumei de Stat, din partea partidului lui Vladimir Putin, Rusia Unită, scrie într-un mesaj publicat pe Facebook că susține un referendum „privind unificarea Kazahstanului cu Patria istorică – Rusia”.

„Asia Centrală este pământul rusesc! Se discută despre posibila reunificare a Kazahstanului cu Rusia. Personal, poziția mea de cetățean al Federației Ruse, indiferent de politică și poziții: susțin organizarea unui referendum în Kazahstan privind unificarea Kazahstanului cu Patria istorică – Rusia. Observ că însuși președintele Kazahstanului Kasym-Zhomart Tokaev face toate declarațiile sale în limba rusă. Cred că aceasta va fi o manifestare bună a democrației adevărate”, a afirmat Sultan Hamzaev.

Astfel de scenarii nu sunt ceva nou ci o practică obișnuită a ocupanților de la Kremlin. Exact la fel au procedat și în Crimeea.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

1 comentariu

  1. VÁ SALUT ÍN INSCRIPTILE VOASTRE AS AVEA CÍTEVA GÁNDURI .,IN PRIMUL RÍND RUSIA NU ESTE CEL AMERICAN CARE SUBJUGÁ UNELE TÁRI CU BOMBE ATOMICE ÍN PRIMUL RÍND SI NU JEFUIESTE TÁRILE CARE SÍNT BOGATE ÍN TITEI SI NU SUBJUGÁ TÁRI CA románia CU GAZE EXTRASE DIN MAREA NEAGRÁ !

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: