OPINII

Lucia Hossu Longin: La 32 de ani de la Revoluție casa confiscată a fraților Arnăuțoiu a rămas tot la Ministerul de Interne

Lucia Hossu Longin, realizatoarea serialului Memorialul Durerii despre victimele regimului totalitar comunist din România, atrage atenția că statul român a rămas repetent la capitolul onoare. Casa luptătorilor anticomunști, cunoscuți ca frații Arnăuțoiu a rămas până în zilele noastre în posesia Ministerului de Interne, fiind confiscată de Securitatea statului comunist și transformată în post de poliție.

„Nucșoara, epicentrul Reziștenței din Făgăraș. Casa fraților Arnăuțoiu a fost confiscată după ce ei au ales libertatea și a devenit sediul Miliției. Nicio glumă, criminalul i-a luat locuința victimei. Sunt 32 de ani de când România a reintrat în rândul lumii, dar casa eroilor a rămas la Ministerul de Interne, acum fiind sediul Poliției. Nicio despăgubire pentru urmași, după acest jaf la drumul mare, nici măcar acum. Am relatat subiectul în ”Memorial”, credeți că statul, prin reprezentanții lui, a avut vreo reacție?”, a scris Lucia Hossu Longin pe pagina sa de Facebook.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button