ECONOMIE

VIDEO: Guvernul de la București, în cârdășie cu patronii ruși de la ALRO Slatina, concediază 1.000 de români

Mafia din energie cu ramificațiile sale ce duc până în laboratoarele de la Kremlin plănuiește închiderea ALRO Slatina. Totul are loc în cârdășie cu guvernul de la București. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, personaj prins în mrejele mafiei din energie acționează împotriva românilor, la fel cum a făcut și cu Termocentrala Mintia, respectiv Complexul Energetic Hunedoara. Mafioții pe mâna cărora a încăput țara pun toată industria grea pe butuci, iar România și-a pierdut independența energetică. Totul are ca scop transformarea României în țara de mâna doua, dependentă de marile puteri. Într-un context geopolitic periculos Guvernul României acționează nesăbuit. În aceste negocieri secrete SUA/Rusia, România ar putea fi dată la pachet cu Ucraina.

Sindicaliștii fac un ultim apel disperat către Guvernul României

„Atragem din nou atenţia factorilor de decizie că odată închise procesele de producţie, fie şi parţial, redeschiderea lor este extrem de costisitoare. Astfel, dacă nu se găsesc rapid soluţii pentru continuarea activităţii, locurile de muncă pierdute au toate şansele să rămână pierdute, cu toate consecinţele ce decurc de aici: sărăcie şi şomaj, pierderea de competenţe formate, efecte economice în lanţ în regiune”, a declarat în acest context, preşedintele CNS Cartel ALFA, Bogdan Hossu.

CNS Cartel ALFA solicită Guvernului să se implice de urgenţă „în stoparea închiderii SC Alro SA Slatina”, în identificarea şi adoptarea de măsuri care să protejeze economia în contextul evoluţiei preţurilor la energie.

Un protest a avut loc, la Slatina, şi în 30 decembrie, angajaţii companiilor de pe platforma industrială Alro adunându-se în faţa sediului fabricii şi solicitând cerând „stoparea mafiei din energie” şi găsirea unor soluţii de reglementare a problemelor legate de preţul energiei care afectează marii producători industriali.

Producătorul de aluminiu Alro a anunţat, în 28 decembrie, că activitatea de producţie a aluminiului primar se va diminua, de la cinci hale de electroliză la două hale, ca urmare a creşterii preţului la gaze şi energie electrică. De asemenea, compania va implementa măsuri de reducere a costurilor şi de eficientizare a activităţii.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button