EXTERNE

Imagini șocante în Kazahstan: Blindate printre cadavre și soldați decapitați

Kazahstanul este în pragul unui război civil. Sunt zeci de morți în rândul protestatarilor, și cel puțin 13 din rândul forțelor de ordine.
Doi militari au fost găsiți pe stradă decapitați. Cel puțin 1.000 de oameni au fost răniți, iar valul de violență provocat de dublarea prețurilor la carburanți ia amploare de la o oră la alta. 

În Amati, capitala economică a țării s-au auzit din nou focuri de armă lângă principala clădire administrativă.

Potrivit martorilor, blindatele își fac loc printre cadavre. 
Marele aliat al Kazahstanului, Rusia, a trimis și ea forțe în sprijinul puterii de acolo. Primele trupe ruseşti au fost mobilizate. Scopul: stabilizarea situaţiei din Kazahstan, după ce preşedintele acestei ţări a făcut apel către statele membre ale Tratatului de Securitate Colectivă.
Mai multe vehicule blindate și zeci de soldați au intrat la primele ore ale diminetii în piața principală din Almati, unde mulţimea s-a adunat să protesteze pentru a treia zi consecutiv. S-au auzit focuri de armă, iar Poliţia, susţinută de militari, a transmis că zeci de insurgenți au fost „eliminați”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button