EXTERNE

Parisul se teme că o să afle rezultatul negocierilor SUA vs. Rusia de la televizor

Rusia încearcă să ocolească Uniunea Europeană (UE) discutând direct cu SUA despre Ucraina, la a cărei graniţă Moscova a trimis recent 100.000 de militari, a declarat vineri ministrul afacerilor externe francez, Jean-Yves Le Drian, informează Reuters.

„(Preşedintele Rusiei) Vladimir Putin vrea să ocolească Uniunea Europeană (…), vrea să provoace breşe în coeziunea UE, care devine tot mai puternică”, a spus ministrul francez pentru BFM TV şi RMC Radio.

De câteva săptămâni, Occidentul este îngrijorat de informaţiile potrivit cărora în zonă au fost concentraţi zeci de mii de militari ruşi, care ar putea invada Ucraina. La Geneva va avea loc lunea viitoare un dialog pe această temă între Rusia şi Statele Unite, iar partea rusă intenţionează să discute separat şi cu NATO câteva zile mai târziu, în 12 ianuarie.

Moscova a dezminţit acuzaţiile că ar avea intenţii agresive şi susţine la rândul său că autorităţile de la Kiev au crescut prezenţa militară în regiunile din estul Ucrainei controlate de separatiştii pro-ruşi.

Comentează

Back to top button