POLITICĂ

Potápi Árpád János: Programul de dezvoltare a Transilvaniei, aprobat de Guvernul României

Secretarul de stat pentru politici naţionale din Guvernul Ungariei, Potápi Árpád János, a declarat vineri, în Harghita, că Programul de dezvoltare economică a Transilvaniei, derulat de Executivul de la Budapesta, a fost şi va fi discutat în continuare cu Guvernul României, susţinând că între cele două state există o colaborare foarte bună.

„Noi acest program de dezvoltare economică întotdeauna l-am discutat şi cu Guvernul României şi în continuare vom face la fel şi scopul nostru este ca să încercăm să ajutăm şi să întărim agenţii economici maghiari de aici, în aşa fel încât să putem, totodată, să consolidăm şi să întărim şi economia României. Aşa a fost şi până acum şi va fi şi în continuare aşa şi din acest punct de vedere am avut o colaborare foarte bună”, a declarat presei de limbă română Potápi Árpád János, la Siculeni, unde a participat la comemorarea secuilor ucişi în 1764 de trupele austriece.

Acesta a ţinut să puncteze că în ultimii doi ani, prin intrarea la guvernare a UDMR şi datorită vicepremierului Kelemen Hunor, relaţiile de vecinătate dintre România şi Ungaria s-au dezvoltat mult mai bine decât anterior.

„Ungaria poate fi puternică doar dacă e puternică şi România, precum şi Serbia, Slovacia”, a spus secretarul de stat ungar.

Întrebat cum decurg negocierile dintre România şi Ungaria pe tema programului economic derulat de Guvernul Ungariei în ţara noastră, acesta a spus că este un aspect care ţine de Ministerul de Externe şi din acest motiv poate face doar afirmaţii generale, fără a şti dacă aceste negocieri au loc, în mod concret.

Adjunctul ministrul de Externe al Ungariei, prezent la comemorarea de la Siculeni, nu a făcut declaraţii de presă.

Iniţial, la eveniment ar fi trebuit să participe ministrul de Externe ungar, Péter Szijjártó, dar acesta nu a mai venit, adjunctul său dând asigurări că va vizita zona în perioada următoare.

Liderul AUR, Dan Tănasă, consideră declarațiile oficialului maghiar profund scandaloase.

„La București de 30 de ani guvernează slugi și trădători de neam. Acesta este motivul pentru care Ungaria face ce vrea în Transilvania.”, a declarat liderul AUR, Dan Tănasă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button