ECONOMIE

Prețul la carne de vită va exploda: 80 de euro pe 1 Kg de carne

Guvernul german se angajează să ia măsuri specifice pentru a spori protecția mediului și biodiversitatea. Una dintre ele este transformarea fermelor de la industrial la ecologic. Cu toate acestea, o creștere a prețurilor este necesară pentru a compensa costurile asociate cu creșterea agriculturii ecologice și a creșterii animalelor. 

Conform calculelor unei comisii guvernamentale special desemnate, produsele lactate ar trebui să coste de două până la patru ori mai mult decât în ​​prezent. În acest fel, prețul cărnii de vită ar trebui să crească de șase ori, adică la aproximativ 80 de euro pe kilogram.

De asemenea, Comisia a calculat că daunele mediului cauzate de agricultura industrială sunt în valoare de aproximativ 90 de milioane euro pe an. 

Experții consideră că transformarea necesară a industriei agricole într-una ecologică necesită investiții de ordinul a 7-11 miliarde de euro pe an.

Comisia a concluzionat că transformarea ar reduce în mod inevitabil numărul de animale din fermele germane.

Ministrul Agriculturii dorește, de asemenea, să crească suprafața câmpurilor din agricultură ecologică de la mai puțin de 10 la 30 la sută până în 2030. În plus, alimentația în instituțiile publice ar trebui organizată folosind produse regionale și ecologice. „Statul trebuie să conducă prin exemplu”.

Comentează

Back to top button