POLITICĂ

1.000 de angajați: Firea își angajează neamurile și membrii PSD în ministerul Familiei

Guvernul stabilește, miercuri, numărul maxim de posturi pentru Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, precum și pentru structurile din teritoriu. Ministerul condus de Gabriela Firea va avea, în total,  peste 1.000 de angajați. Gabriela Firea își va aduce toate neamurile și sinecurile din PSD la ministerul Familiei pe modelul utilizat la Primăria Capitalei în trecut.

Numai la București, în cadrul Ministerului Familiei, vor fi 298 de posturi. Asta în afara demnitarilor şi posturilor aferente cabinetelor demnitarilor.

Apoi, se adaugă aproape 800 de angajați, la Direcţiile Judeţene de Familie şi Tineret, respectiv Direcţia pentru Familie şi Tineret a Municipiului Bucureşti, servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică, finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat și aflate în subordinea Ministerului Familiei.

Vorbim despre un minister nou, care a fost creat la propunerea UDMR și care ar urma să stabilească și să aplice măsuri pentru stimularea natalității.

Printre altele, își propune construirea sau reabilitatea a sute de creșe, grădinițe, școli, cămine studențești, realizarea de tabere școlare și campusuri, dar și creșterea gradului de vaccinare în instituțiile de învățământ.

Bugetul alocat în acest an Ministerului Familiei este printre cele mai mici din guvern: 183 de milioane de lei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button