Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Stolojan: Cîțu e un zombie politic. PSD domină agenda politică

Fostul lider PNL Theodor Stolojan a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că actuală coaliție PNL-PSD va rezistă până în 2024. El s-a referit și la situația din partid, arătând că un congres organizat în primăvară ar fi ”o nebunie”. Întrebat dacă Nicolae Ciucă râvnește la șefia PNL, Stolojan a spus că deocamdată nu, și că va conta foarte mult cum va gestiona situația în coaliție și la guvernare. Despre actualul președinte PNL Florin Citu, Stolojan a spus că va fi foarte greu să revină în preferințele românilor.

Potrivit lui Theodor Stolojan, ”este o necesitate să funcționeze actuală coaliție, altfel e păcat pentru noi, românii”.

”Am pierdut deja 2021, mai avem 2022 și 2023, este timp scurt pentru ce are de făcut acest guvern, în PNRR, reforme, investiți. Coaliția va rezistă până în 2024, nu chiar începutul, cel târziu trimestrul trei, în sensul că va putea lua decizii importante. În 2024, va fi cum se spune la americani, cu frână de mâna trasă, pentru că vor fi în plină campanie. Vor ajunge în campanie, cel mai fericit caz, dar fără capacitatea de a lua decizii importante, cu impact pentru populație”, a declarat Stolojan, precizând că ”rotativă între premieri se va produce”.

Despre criză politică și ieșirea USR de la guvernare, Stolojan a afirmat că ”Florin Citu trebuia să aibă și a avut autoritatea de a schimbă un ministru, dar trebuia să se consulte întâi în coaliție, pentru că asta este regulă”.

”Ciucă trebuie să gestioneze două riscuri, unul în coaliție, și s-a văzut cu certificatul verde, și riscul din PNL, pe care îl are, pentru că în momentul în care președintele este altul decât premierul, trebuie să ții seama de sensibilitățile oamenilor”, a arătat Theodor Stolojan, precizând că Florin Citu are autoritate, este președintele partidului, iar cei care au fost foarte nemulțumiți au plecat din partid.

Despre un congres PNL în primăvară, Stolojan a spus că ”ar fi o nebunie, să începem iar ce a fost anul trecut”.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă râvnește la șefia PNL, Stolojan a răspuns: ”Deocamdată nu, depinde cum va gestiona riscurile plus eficientă Guvernului. Dacă va demonstra că Guvernul își rezolva problemele, sigur că va capătă o statura foarte importantă în ochii oamenilor. Când ai sprijinul oamenilor, orice se poate discuta. În partid nu reziști dacă nu ai suportul oamenilor”, a arătat el, citat de news.ro.

Fostul lider PNL a comentat și faptul că actualul președinte PNL, Florin Citu se află între 7 și 9 la sută încredere în sondaje.

”Problema este că și PNL a scăzut foarte mult în sondaje. Din păcate, în ultima luna, de când s-a constituit guvernul, PSD domină agenda publică. Sper că și miniștrii și PNL își vor reveni”, a declarat el.

Întrebat dacă își va reveni și liderul PNL, Florin Citu, Stolojan a răspuns: ”Va fi foarte greu. Își va reveni, dar nu cred că și va reveni acolo unde era”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button