POLITICĂ

Italia înăsprește restricțiile pentru persoanele nevaccinate anti-COVID

În Italia, este ultima zi în care persoanele nevaccinate mai pot avea acces în hoteluri, restaurante, săli de spectacol ori de sport, în avion, tren, vapor sau chiar în autobuz ori metrou. De mâine intră în vigoare un nou decret al Guvernului de la Roma care limitează și mai multe activitățile celor ce se opun vaccinării.

Pentru cei care militează împotriva vaccinului, în Italia astăzi este ultima duminică înainte de semiblocarea pe care Guvernul de la Roma a decis-o începând cu 10 ianuarie, data de la care doar cu așa-numitul Super Green Pass, supra certificatul care se obține cu vaccinarea completă sau trecerea prin boală, se poate mânca în restaurante sau intra în săli de cinematograf sau de teatru.

Cine nu este vaccinat nu va avea dreptul să circule cu trenul, nava sau avionul la nivel național și nici cu mijloacele de transport în comun, autobuze sau metrou, la fel cum nu va putea dormi într-un hotel. Singurul mod de a călătorit pentru cei fără vaccin este acela de a se deplasa cu mașina personală sau în taxi. Totodată, oricine se căsătorește sau botează un copil poate invita la petrecere doar persoane care dețin acest Super Green Pass.

De asemenea, testul COVID negativ nu va mai fi suficient pentru a schia și nici pentru a face sport într-un club nici măcar în aer liber. Aceste interdicții sunt valabile și pentru cetățenii români rezidenți în peninsulă, dar și pentru turiștii străini care vin în vacanțe.

În plus, tot în Italia, de ieri, vaccinarea a devenit obligatorie pentru toți cetățenii cu vârste de peste 50 de ani, inclusiv pentru cei străini, adică și pentru români. Italia a raportat la ultimul bilanț de aseară peste 197.000 de cazuri COVID, față de 108.000 în ziua precedentă

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button