POLITICĂ

Moscova furioasă după ce Blinken le-a zis rușilor în față: „Odată ce ruşii sunt pe teritoriul vostru, uneori este foarte greu să-i faci să plece”

Autorităţile de la Moscova au răspuns sâmbătă la un comentariu făcut vineri de secretarul de stat american Antony Blinken, potrivit căruia Kazahstanului s-ar putea să-i fie foarte greu să scape de trupele ruse de pe teritoriul său, şi au afirmat că şeful diplomaţiei americane ar trebui mai degrabă să reflecteze la faptul că armata SUA se amestecă peste tot pe glob.

Blinken a pus vineri sub semnul întrebării justificările oferite de Rusia pentru trimiterea de trupe în Kazahstan, după zile întregi de proteste violente în această ţară din Asia Centrală, relatează Reuters, citat de Agerpres.

O lecţie din istoria recentă este că, odată ce ruşii sunt pe teritoriul vostru, uneori este foarte greu să-i faci să plece’‘, avertizase vineri secretarul de stat american la o conferinţă de presă, la Washington.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a calificat remarcile lui Blinken drept „tipic ofensatoare” şi l-a acuzat că face glume pe seama evenimentelor tragice din Kazahstan. MAE rus a mai apreciat că Washingtonul ar trebui să-şi analizeze propria conduită a intervenţiilor în ţări precum Vietnam şi Irak.

„Dacă Antony Blinken iubeşte atât de mult lecţiile de istorie, atunci ar trebui să ţină cont de următoarele: când americanii sunt în casa ta, este greu să rămâi în viaţă şi să nu fii furat sau violat. Am învăţat acest lucru nu doar din trecutul recent, ci din toţi cei 300 de ani de statalitate americană”, a postat MAE rus pe canalul său de social media de pe Telegram.

MAE rus a insistat că desfăşurarea de militari în Kazahstan a fost un răspuns legitim la cererea de sprijin formulată de autorităţile de la Nur-Sultan şi adresată Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), o alianţă de state ex-sovietice din care face parte şi Rusia.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

comentarii

  1. Americanii să-și vadă de „curtea” lor ori vor ajunge deșert!
    Deja nu îi mai suportă nimeni…

  2. Doamne-FERESTE de-o lume fără POLITIA MONDIALA = USA …
    La violuri si furăciuni NU-I IA NIMENI pe muscali / ruși …

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: