EXTERNE

Rada Supremă a Ucrainei prevede în 2022 adoptarea legii privind legalizarea canabisului medicinal

Rada Supremă a Ucrainei intenționează să adopte în anul curent o lege privind legalizarea canabisului medicinal.

Documentul este în curs de pregătire de către Cabinetul de Miniștri, a declarat șeful comisiei parlamentare pentru îngrijirea sănătății, Myhailo Radutsky, într-un interviu pentru Ukrinform.

 „Proiectul de lege guvernamental privind legalizarea canabisului medicinal a fost deja publicat pentru discuție…Acest document va fi înregistrat. El va veni la comitetul nostru. Sper ca deputații din comisie să-l susțină”, a spus deputatul poporului.

Potrivit lui Myhailo Radutsky, noul proiect de lege se deosebește de precedentul prin întărirea controlului Poliției Naționale asupra circulației canabisului. În plus, documentul va defini clar ce este canabisul medicinal și cum va fi importat.

De asemenea, a subliniat că proiectul de lege este necesar şi va oferi acces la medicamente pentru două milioane de ucraineni.

 „Din nou, au existat multe narațiuni în societate că, de fapt, acest proiect este despre legalizarea drogurilor. Nici în proiectul de lege, care avea ca scop revizuirea, nici în noul guvern, nu există nici un cuvânt despre legalizarea drogurilor. Este doar canabis medical”, a spus șeful comisiei parlamentare pentru îngrijirea sănătății, Myhailo Radutsky.

Comentează

Back to top button