Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Un pensionar francez a făcut plângere împotriva preşedintelui Emmanuel Macron, după declarațiile controversate despre persoanele nevaccinate

Un pensionar francez a depus în mod simbolic o plângere împotriva preşedintelui Emmanuel Macron după comentariile controversate ale acestuia despre persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, pe care a spus că vrea să le „enerveze”, declarându-se „şocat şi rănit” de aceste declaraţii, informează AFP.

Aceste comentarii au fost considerate „discriminatorii şi jignitoare” de către Didier Lalande, în vârstă de 63 de ani, din localitatea Rosiers-d’Egletons din departamentul Correze (centrul Franţei), potrivit Agerpres.

Miercuri, el a depus o plângere pentru ceea ce a numit ”defăimare şi ameninţări publice din partea unei persoane cu autoritate”, a declarat el sâmbătă pentru AFP, confirmând o informaţie din ziarul regional La Montagne.

Într-un interviu acordat marţi, Macron a declarat: „Chiar vreau să-i enervez pe cei care nu sunt vaccinaţi. Şi aşa vom continua să facem până la sfârşit. Aceasta este strategia”.

Pensionarul, care nu a fost vaccinat împotriva COVID-19 şi care se declară „şocat şi rănit” de acest interviu, susţine că este vorba de un demers „simbolic”, care nu are nicio şansă de reuşită, întrucât preşedintele Republicii este acoperit de imunitatea sa prezidenţială.

Comentariile polemice ale preşedintelui francez au declanşat o furtună politică, în mijlocul unei examinări deja tensionate în Adunarea Naţională a proiectului de lege care transformă permisul de sănătate în permis de vaccinare, adoptat cu mare dificultate joi.

Un ordin obligatoriu nu ar fi cel mai eficient mod de a-i încuraja pe cei care nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 să se vaccineze, a declarat duminică la BFM TV purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, dar, a adăugat el, ”ne menţinem decizia de a pune presiune asupra celor nevaccinaţi”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button