POLITICĂ

Dan Dungaciu: Să nu ne facem iluzii! Maia Sandu a izolat și mai mult R. Moldova

Maia Sandu spune că a scos Republica Moldova din izolare, însă, prof. univ. Dan Dungaciu, director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI) are o cu totul altă părere.

Potrivit lui Dungaciu, ”Republica Moldova este jucată în acest moment și joacă în cu totul alt registru decât joacă Ucraina în relație cu Federația Rusă.

Este cel mai jos nivel de comunicare care poate exista 

Republica Moldova nu este contondentă, Republica Moldova a ales să fie calmă în decizie, iar toate acuzațiile pe care le face la adresa Rusiei, este la nivel de birou de presă a Ministerului de Externe. Este cel mai jos nivel de comunicare care poate exista la un Minister de Externe.

Republica Moldova joacă altfel

Moldova este foarte atentă și cu România. S-a văzut foarte clar – licitația pentru conexiunile electrice dintre Vulcănești și Chișinău, câștigate de o companie din India. Adică o licitație începută de Dodon?

Iar cinismul contract semnării contractului cu Gazprom, iar apoi să vorbim despre depozitarea gazului în România?

Vorbim despre atmosfera de la Chișinău.

Să nu ne facem diferite iluzii

Eu cred că și acolo suntem cu doi pași în urmă.

Să-ți spună un ministru că pe energie, ca să nu depindem foarte mult de Cuciurgan – facem 70 % din transnistria vom cumpăra curent electric și 30% de la ucraineni?

Da de ce să nu cumpărați de la București – 30% de la noi și 70% de la ruși? Pur și simplu, am fost scoși”, declară Dan Dungaciu în emisiunea ,,InSecuritate”

”Era bine cum se spunea în baste – ferește-te de omul Spân”, spune moderatorul.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button