ECONOMIE

EXCLUSIV: ALRO are PROFIT, statul român e jefuit

Sindicatul Solidaritatea Alro, aduce în atenția opiniei publice următoarele aspecte, legate de așa-zisă criză de la SC Alro SA Slatina și se DELIMITEAZĂ TOTAL, de mascaradă de proteste organizate de cele 4 Sindicate de Casă, care au acționat la comandă conducerii Alro, amenințând muncitorii, că dacă nu participa la proteste, vor fi pe listele de disponibilizări și își vor pierde locul de muncă.

În primul rând, informăm opinia publică, de adevărată situație care este la Alro Slatina, dar și de soluțiile care NOI, le recomandăm Guvernului României, pentru ieșirea României din Criză Energetică, creată după Închiderea Termocentralei Mintia din Hunedoara, soluție de care ar beneficia atât firmele din România, cât și întreagă Populație a țării, așa cum ar fi corect. Ținem să arătăm opiniei publice, tupeul și nesimțirea de care dă dovadă, Dr. ing. Dobra Gheorghe, în calitate de director General al SC ALRO SA Slatina, care are un Venit de nabab, așa cum vom arată mai jos și care din 2019, încasează anual în conturile Alro, Ajutor de Stat, pentru Subvenționarea Energiei Electrice, iar acum, cu nesimțirea caracteristică, îndrăznește să ceară și alte favoruri de la statul român.

Financial report
ALRO are profit iar statul român e jefuit – Financial report

Așadar, Alro Slatina dorește încheierea de contracte bilaterale, pentru achiziționarea celei mai ieftine energii electrice din piață energiei, uitând că în 2012, prin contract Bilateral cu Hidroelectrica, împreună cu alte firme căpușă, din domeniul energiei, a șifonat întreg profitul acesteia, motiv pentru care Hidroelectrica a intrat în INSOLVENȚĂ, lucru ce a făcut subiect de discuție în presă locală și națională la acea vreme, cu ”băieții deștepți” din Energie. Mai precis, arătăm că Gheorghe Dobra a avut în 2020, un salariu anual brut de 2.275.000 de lei, potrivit raportului financiar al companiei, adică peste 460.000 de euro, din care aproape jumătate de milion de lei a reprezentat contribuția la pensie.

Acest venit s-a aflat în creștere față de salariul anual din 2019, când ALRO s-a confruntat cu pierderi de peste 150 milioane de lei. În 2018, când societatea a înregistrat un profit net de 225.956.817 lei, salariul brut anual al directorului executiv a fost unul de peste 1,6 milioane de lei, la care s-a adăugat un bonus de peste 3,8 milioane de lei. Per total, în urmă cu trei ani Dobra a câștigat aproape  100.000 euro pe lună. Dar să nu credeți că nu sunt de neluat în seama, nici veniturile imense, în comparație cu cele ale unui muncitor care lucrează în condiții inumane, fără să beneficieze de Condiții Speciale de Muncă, nici membrii Consiliului de Administrație al SC Alro SA, sau cele ale directorilor manegerilor, șefilor de Hale, de Secții și Ateliere din Alro, care calcă în picioare drepturile legale ale muncitorilor din subordine, la ordinele tiranului ȘEF. Dr. ing. Dobra Gheorghe, în calitate de director General al SC ALRO SA Slatina.

Împreună cu cele 4 Sindicate de Casă, au prezentat în mod FALS, opiniei publice și Ministrului Energiei, că Alro Slatina este în pragul falimentului, prezentând că principala cauza, prețul mare al energiei electrice și prețul mic al Aluminiului la Bursă de Valori. Realitatea este că:

  1. Alro vinde produse din aluminiu, cu preț de aproape 4 ori mai mare, decât prețul actual, al aluminiului la Bursa de valori.
  2. Prețul energiei sete subvenționat de Stat, încă din 2019, statul acordând SC Alro SA, ajutoare de stat în sume anuale de, 243.418.071 lei pentru anul 2019, 386.920.099, pentru 2020 și se pare că în jur de 297.000.000 lei, pentru anul 2021.
  3. Alro, ca majoritatea firmelor cu capital străin, își disipează și externalizează profitul, în diverse moduri: – Aduce bauxită prin firme intermediare, la Combinatul de Alumină ce îl deține la Tulcea, din propia Exploatare din Siera Leone, la un preț mai mare decât prețul Bauxitei, de pe Bursa de Valori. Astfel, o mare parte din profitul ce l-ar realiza Alro, dacă ar cumpără Bauxită la prețul de pe Bursa de Valori, ar rămâne în portofoliile Alro și ar plăti impozit pe profit statului român.
  4. Acționarul princiupal al SC Alro SA, a înființat pe numele altor persoane de încredere, o puzderie de firme căpușă, prin care DISIPEAZĂ PROFITUL ALRO, numite în principal, Vimetco, sau Rivergate, cu sedii la Londra, Amsterdam, București și Slatina.
  5. În concluzie, Alro, dacă scoate la suprafață profitul real și nu l-ar mai externaliza sub diferite forme, ar avea un profit imens și nu ar fi nevoie de alte facilități din parte statului. Cele arătate mai sus, ar fi ușor de observat de un Expert Financiar, dacă ar studia cu atenție, documentele financiare, unde putem să ajutăm pentru indicarea cifrelor sensibile, care ar arată că Alro face Evaziune Fiscală, eventual un control intern, al unor instituții abilitate, care cu ajutorul unor indicații făcute de NOI, ar reieși HAOSUL, din GESTIUNEA și declarațiile financiare, ale SC Alro SA Slatina.

Alro, chiar dacă ar opri hala 9, o face pentru a sensibiliza opinia publică și clasa politică habarnistă, dar nu spune că Hala 9 are probleme tehnice după repornire. Acest lucru, nu ar duce neapărat la disponibilizări, deoarece Alro are lipsa de personal la celelalte secții de electroliză, iar lunar se pensionează de drept un număr destul de mare de muncitori . Din acest motiv considerăm că în 3-4 luni, Alro ar face din nou angajări de personal.

Oprirea Halei 9, ar duce imediat la un surplus de 5-600 MW/h, în piață de energie, lucru ce ar duce la ieftinirea curentului electric, pe piața OPCOM.

Pe lângă NESIMȚIREA de care da dovadă, Dr. ing. Dobra Gheorghe, în calitate de director Genneral al SC ALRO SA Slatina, care are un venit de nabab, cerem publicarea de către SC Alro SA, a primele de producție, pentru activitate deosebită și valoarea tichetelor Cadou, primite de Președinții celor 4 sindicate Protestatare și de Sindicatele acestora, primite în ultimii 10 ani, în condițiile în care, nici un președinte de sindicat, nu lucra în producție.

O SOLUTIUE, recomandată de NOI, Guvernului României și Ministrului Energiei, ar fi să își repare greșeală de anul trecut, când au hotărât oprirea Termocentralei Mintia, din Hunedoara, pe motiv că producea energie scumpă la prețul de 550 leiMW/h, iar după oprirea acesteia, prețul Energiei Electrice pe piață OPCOM, a EXPLOADAT, ajungând la un preț de aproximativ 2350 lei/MW/h. În concluzie, SOLUȚIA pe care NOI o propunem, pentru rezolvarea problemei energetice, prin care populația să aibe din nou energie ieftină, iar toate firmele din România să poată funcționa și dezvoltă, ar fi repornirea de urgență a Termocentralei Mintia, din Hunedoara, și aplicarea de alte măsurui urgente, având în vedere că majoritatea societăților comerciale de producție a energiei electrice, sunt cu capital majoritar de stat, deci Guvernul României, poate lua orice alte măsuri, de redresare a pieței energetice care ar duce la redresarea întregii industrii.

Suntem indignați că BOGĂTAȘII LUMII, cer POMENI, pe bandă rulantă, prezentându-se drept săraci, iar poporul suferă de frig și foame, pentru că este condus de POLITICIENI, INCOMPETENȚI și PROFUND CORUPȚI, care RĂSPUND LA COMENZI DIN AFARĂ ȚĂRII sau IMPUSE de corporațiile străine, care au activități comeriale în țara noastră și care jefuiesc acest popor, prin plata unor salarii derizorii și neplata impozitului pe profit real, ce îl externalizează prin diferite inginerii financiare, PORTIȚE FINANCIARE, lăsate de legiuitor, în legislația de specialitate, la cererea acestora, care controlează din umbră întreaga clasa politică din România.

Este păcat că România, țară care deține capacități de producție a Energiei Electrice, zăcăminte de gaze naturale, petrol și cărbune, să fie nevoită ca prin practicarea de prețuri imense pe piață, firme ca Azomureș, Termocentrală Mintia, și alte firme să fie închise. Astfel întreaga industrie să aibă de suferit, iar zeci de mii de muncitori să rămână fără un loc de muncă, să ia calea pribegiei, muncind în alte state ale Europei, indirect să participe la ridicarea PIB-ului acestor țări, unde este o lipsa acută de forță de muncă. Asta doar pentru că aceste țări se folosesc din plin de fondurile europene, de care România nu este în stare să se folosească, datorită faptului că politicienii noștri, se ceartă pentru interese propii, sau de grup, și nu lucrează în interesul poporului, care i-a ales, ca să le reprezinte interesele.

În situația în care Guvernul României nu va ține cont de recomandările noastre, vom demara proteste de amploare la București, unde vom angrena un număr mare de cetățeni, din toate categoriile sociale și vom cere soluționarea problemelor energetice, și nu numai, sau demisia întregii clase politice. – Sindicatul Solidaritatea Alro, Președinte Ioan Ion

Comentează

Back to top button