POLITICĂ

Rusofilul Nicu Popescu „l-a trimis la plimbare” pe secretarul general al NATO, Mircea Geoană

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a purtat o conversație telefonică, luni, 10 ianuareie, cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), având ca subiect situația de securitate în contextul ultimelor evoluții regionale.

Șeful diplomației de la Chișinău ”l-a trimis la plimbare” pe secretarul general al NATO, Mircea Geoană, afirmând că Republica Moldova respectă neutralitatea asumată prin Constituție și doar poporul poate decide acest pas către alianța nord-atlantică.


„Dialogul Republicii Moldova cu NATO se desfășoară în cadrul setat de principiul constituțional de neutralitate, aspect ce nu înseamnă izolare și nu împiedică să dezvoltăm cooperarea în acele domenii care corespund intereselor noastre naționale. Doar poporul poate decide care sunt cele mai potrivite modalități de asigurare a securității și doar noi, pe interior, putem alege soluțiile necesare în conformitate cu voința poporului.” – a punctat ministrul Nicu Popescu.

De asemenea, în convorbire cu înaltul oficial NATO, vicepremierul Nicu Popescu a reiterat că neutralitatea Republicii Moldova trebuie și poate fi respectată prin retragerea forțelor ruse de pe teritoriul nostru.

„Am apreciat consultarea poziției țării noastre în legătură cu situația regională și reconfirmarea angajamentului Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, precum și sprijinul organizației pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării.” – a conchis ministrul Nicu Popescu.

Nicu Popescu este un rusofil și bun prieten al șefului diplomației ruse Serghey Lavrov prin intermediul familiei Popov , cunoscută la Chișinău pentru afiliația la serviciile speciale de informații ale Federației Ruse.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button