DIASPORA

VIDEO: Protest la Bruxelles cu steaguri românești fluturând – „Împreună pentru libertate!”

O nouă manifestaţie are a avut loc, duminică, la Bruxelles împotriva măsurilor sanitare, sub titulatura „Împreună pentru libertate”. Poliţia anunţă că au participat 5.000 de persoane, iar organizatorii vorbesc de 20.000-25.000 de manifestanţi.

Protestatarii au plecat din Gara de Nord şi s-au strâns în parcul Cinquantenaire.

Manifestanţii protestează faţă de obligarea de a se vaccina a personalului sanitar şi faţă de certificatul Covid Safe Ticket (CST).

Participanţii au purtat pancarte cu mesajul „Nu dictaturii vaccinurilor” sau „Nu vă atingeţi de copiii noştri”, referire la decizia autorităţilor belgiene de a autoriza vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Ministrul belgian al sănătăţii, Frank Vandenbroucke, a declarat duminică, la postul de televiziune RTL, că este în favoarea organizării unei dezbateri în parlamentul federal „cât mai repede posibil” cu privire la obligativitatea vaccinării sau la introducerea unui permis de vaccinare, ca în Franţa, transmite Agerpres.ro.

”Mentalitatea oamenilor se schimbă. În urmă cu un an am spus: vaccinarea obligatorie nu este o idee bună, trebuie să convingem oamenii. Acum, ştiind că trebuie să vaccinăm 100% din populaţie, ceea ce nu era ideea noastră în urmă cu un an când am crezut că 70% este suficient, avem încă nevoie de un fel de generalizare”, a spus el.

Cu toate acestea, ministrul a afirmat că ”nu i-au plăcut deloc cuvintele” preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a afirmat că a vrut să-i ”enerveze” pe cei nevaccinaţi, considerând că este necesar ”să se evite acest tip de polarizare”.

Comentează

Back to top button