ECONOMIE

Virgil Popescu scoate Termocentrala Mintia la licitație

Reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara se află astăzi la discuţii la Ministerul Energiei, pentru a găsi soluţii cu privire la majorările salariale care trebuie acordate angajaţilor, după creşterea salariului minim pe economie. Un alt punct al discuţiilor vizează scoaterea la licitaţie a Termocentralei Mintia, închisă anul trecut.

Creşterea salariului minim pe economie înseamnă majorări salariale şi pentru angajaţii Complexului Energetic Hunedoara. Atât coeficienţii de ierarhizare, cât şi sporul de pericol pentru cei care lucrează în subteran sunt calculate în raport cu acesta, iar administraţia unităţii încearcă să găsească fonduri la Ministerul Energiei, pentru că veniturile proprii sunt inexistente.

Administratorul special, Cristian Roşu, a precizat că aproximativ 300 de angajaţi sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, dar Contractul Colectiv de Muncă prevede majorări pentru toţi angajaţii, ale căror venituri sunt calculate în funcţie de salariul minim. Efortul bugetar lunar este de un milion de lei, în condiţiile în care Complexul Energetic Hunedoara nu reuşeşte să producă şi să vândă energie, iar veniturile proprii nu există.

Un alt punct important pe agenda discuţiilor de astăzi este scoaterea la licitaţie a Termocentralei Mintia, de care sunt interesaţi 11 investitori, inclusiv din străinătate. Fosta termocentrală, închisă în luna august, a fost trecută în procedurile de punere în conservare, toţi cei 700 de angajaţi fiind concediaţi colectiv. Prețul de inventar al termocentralei depăşeşte 60 de milioane de euro, însă preţul de vânzare va fi stabilit de Ministerul Energiei.

1 comentariu

  1. Ce compensare e asta măi tembelule 097de bani din total factura îți bați joc de noi măi pnlisti împuțit??
    Bagății undeva porcule nu am nevoie de gluma asta proastă !

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: