ECONOMIE

Ajutor de minimis pentru fermieri: programele – „Tomata” şi „Legume”

Programul „Tomata”, unul dintre proiectele de succes ale Ministerului Agriculturii se reia anul acesta. Vor fi, însă, mici modificări în special în ceea ce priveşte cantitatea de roşie pe care producătorii trebuie să o vândă pentru a primi banii de la stat. În paralel, merge mai departe programul care îi ajută pe cei care cultivă şi alte legume în spaţii protejate.

Marcela Petcu – În serele din judeţul Giurgiu producătorii au semănat deja roşiile care ar urma să ofere românilor, înainte de Paşte, cele mai apreciate legume. Speră să primească ajutor din partea statului, pentru a acoperi o parte din cheltuieli.
– Ne-am renovat solarele, toate solarele, şi ne-am mărit şi suprafaţa.
– Cumpărăm folie, tot ce trebuie, la solar.
Reporter: Ce suprafeţe aţi cultivat de tomate?
– 1.200
Reporter: Directorul Direcţiei pentru Agricultură Giurgiu, Petra Ochişor, crede că acest program constituie un ajutor în susţinerea acestor fermieri să producă în continuare.
Petra Ochişor: Am observat că interesul este destul de mare, că apreciază acest sprinjin finaniciar, acest ajutor de minimis, care pot să le ofere posibilitatea dezvoltării gospodăriei şi a exploataţiei pe care ei o deţin.
Reporter: Ajutorul de minimis se va acorda pentru ambele cicluri de producţie în cazul roşiilor şi numai pentru ciclul doi de producţie pentru ardei, castraveţi, fasole păstăi, salată, spanac şi ceapă verde. În total, statul a pregătit 45 de milioane de euro pentru cele două programe de ajutor, „Tomata” şi „Legume”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button