POLITICĂ

Alexandru Rafila anunță că în mandatul PSD nu se vor construi SPITALE noi

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că în mandatul PSD nu se vor construi SPITALE noi De menționat este faptul că în mai multe unități medicale au avut loc incendii la diverse instalații, în urma cărora instituțiile respective au fost închise. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, închis în urma incendiului în timpul căruia au murit șapte pacienți, ar trebui să fie redeschis. Trebuie să găsim o soluție tranzitorie, toți vrem spitale noi, dar avem o pandemie, a spus Rafila.

Ministrul Sănătății a vizitat miercuri Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

„Nu s-a schimbat după incendiu, cu excepția unei anumite zone care a fost distrusă de incendiu de la parterul acestei clădiri rest, lucrurile nu s-au schimbat. Ceea ce s-a schimbat, dacă vreți, a fost faptul că această clădire a intrat într-o procedură de evaluare din punct de vedere al Inspectoratului de Stat în Construcții, din punct de vedere al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Și se consideră că în acest moment ea nu corespunde unor standarde care să permită reluarea activității în condiții de siguranță. Totuși, aici nu s-au schimbat lucrurile față de perioada anterioară incendiului”, a declarat, la Constanța, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, relatează Mediafax.

De aceea, reprezentantul Guvernului solicită redeschidereaa unității medicale.

„Eu cred că trebuie să găsim o soluție tranzitorie prin care acest spital să poată să-și reia activitatea sa existe un plan de conformare, un proiect de consolidare. Dar pentru chestiunea asta trebuie să conlucreze toate instituțiile statului nu e suficient să fie ministerul sănătății sau direcția de sănătate publică doritoare să redea funcționării acestuia… Sigur că toți ne dorim spitale noi, problema este că acum avem o pandemie”, a precizat Rafila.

Clădirea în care se află Spitalul de Boli Infecțioase este veche de 60 de ani și aparține Primăriei.

„Am să vă spun numai însă să vedeți că lucrurile nu sunt așa de simple, uitându-vă la cazul de care domnul ministru l-a adus în discuție, Matei Balș. Uitați-vă că la peste un an de la izbucnirea incendiului într-un caz similar, încă nu a fost au dat drumul”, a spus primarul orașului Constanța, Vergil Chițac.

Șapte persoane au murit în urma incendiului care a izbucnit pe 1 octombrie 2021 la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button