EXTERNE

În Italia au intrat în vigoare noi restricţii care vizează persoanele nevaccinate

În Italia au intrat în vigoare, de ieri, noi restricţii care vizează persoanele nevaccinate, în timp ce mulţi italieni s-au întors la muncă sau la şcoală, după sărbătorile de iarnă. Potrivit noilor reguli, un test COVID negativ nu mai oferă acces în transportul public, în baruri sau în restaurante. Italia, care se confruntă cu o răspândire majoră a variantei Omicron, a înregistrat peste 100.000 de noi infectări în 24 de ore.

Cele mai multe probleme cu care se confruntă Italia se datorează cetăţenilor nevaccinaţi – a comentat primul ministru Mario Draghi, în cadrul unei conferinţe de presă de prezentare a celui de al 5-lea decret cu măsuri anticoronavirus, aprobat de Guvernul de la Roma, pe parcursul ultimelor 7 săptămâni.

Mario Draghi: Guvernul tratează provocarea pandemiei şi a răspândirii variantelor foarte contagioase cu o abordare uşor diferită de cea din trecut. Dorim să fim foarte precauţi, dar şi să încercăm să minimizăm efectele economice şi sociale, în special asupra elevilor care au fost afectaţi de închideri, din punct de vedere psihologic şi educational.

Mario Draghi a subliniat, totodată, că Italia fost una dintre primele ţări care a impus vaccinarea obligatorie pentru o serie întreagă de categorii, de la personalul din sănătate şi educaţie, la Poliţie şi, mai recent, pentru lucrătorii universitari şi pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani.

Mario Draghi: În prezent, circulaţia virusului pune din nou spitalele sub presiune, în special din cauza efectului pe care îl are asupra populaţiei nevaccinate – două treimi din secţiile de Terapie Intensivă din spitalele din Italia sunt ocupate de persoane nevaccinate, astfel că obligaţia este menită să protejeze sănătatea lor şi a întregii comunităţi.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button