ANCHETE

Afacerile ”famigliei” Grindeanu: Controlul asupra Aeroportului Timișoara

Familia Grindeau este pasionată de industria farma și contractele cu statul din vremuri demult apuse, însă noi avem o memorie bună. Grindeanu Sorin, cunoscut ca premierul marionetă al mafiotului de Alexandria, Dragnea Liviu, are o pasiune enormă pentru Aeroportul Traian Vuia din Timișoara. Încă de la sosirea sa în ministerul Transporturilor, Grindeanu Sorin ne anunța că directorul și-a luat pușca și a plecat spre surprinderea tuturor.

O țară întreagă i-a ascultat gogoșile televizate în prime-time. În fapt, domnul Grindeanu avea ceva neînțelegeri cu directorul Aeroportului Traian Vuia din Timișoara, Dorel Grădinaru. 

Dorel Grădinaru

 Dorel Grădinaru i-a răspuns și lui Sorin Grindeanu. „Referitor la linoleumul de care s-a plâns ministrul Transporturilor, șeful AIT spune că acesta era în grija directorului administrativ al aeroportului (fostul consilier local PSD, Lucian Taropa – n.r.), care a fost schimbat.

„Directorul administrativ a fost schimbat de mine, tocmai pentru aceste motive (…) În afară de faptul că mi-a răspuns și obraznic, și în fața taximetriștilor, și așa mai departe. Directorul administrativ este un personaj apropiat de domnul ministru, adică își fac concediile împreună, sunt într-o tovărășie foarte bună. Puteți vedea pe internet, nu trebuie să vă dau prea multe explicații”, acuza Grădinaru.

Dorel Grădinaru a fost demis. Grindeanu și Taropa au rămas stăpâni peste Aeroportul Timișoara.

Familiile Taropa și Grindeanu în vacanță

Cine este Lucian Taropa și ce afaceri are cu familia Grindeanu

Relaţia dintre familia lui Grindeanu și cea a lui Lucian Ionel Taropa, personajul numit, în Consiliile de Administrație de la CFR Marfă și Administrația Canalelor Navigabile Constanța(perioada Dragnea), începe undeva în anul 2004. Cel puțin așa reiese din documentele oficiale.

Astfel, potrivit unei încheieri de la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în data de 14 septembrie 2009, în satul Dumbrăvița, județul Timiș, se înmatriculează o societate comercială, pe nume SC Duofarm SRL. Firma în cauză a avut, de la bun început, doi asociați persoane fizice: Mihaela Teodora Grindeanu, soția lui Sorin Grindeanu, cu 55% din părțile sociale, și o anume Tiana-Petria Taropa, domiciliată în Municipiul Caransebeș, județul Caraș-Severin, cu aport de 45% la capitalul social. Ambele asociate dețineau, chiar de la momentul fondării companiei, și funcția de administrator. Conform aceleiași încheieri, obiectul de activitate al SRL-ului cu pricina era comerțul cu amănuntul cu produse farmaceutice.

Taropa, Grindeanu și măscăriciul Simonis, în perioada când ocupa funcția de șef în PPDD Timiș

De la farmaceutice, la imobiliare

Firma în cauză deține o farmacie în Timișoara. Însă activitatea farmaceutică a fost obiectul principal al societății, până anul trecut, când, în data de 23 mai, cele două asociate s-au întrunit în ședință AGA și au hotărât să completeze obiectul de activitate cu alte activități, care nu au nicio legătură cu numele societății. Respectiv, cu dezvoltare și promovare imobiliară, lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, lucrări de construcții de drumuri și autostrăzi, lucrări de construcții de căi ferate de suprafață și subterane, construcţia de poduri și tuneluri, construcții hidrotehnice, lucrări de construcții ale altor proiecte tehnice și lucrări de demolare a construcțiilor.

Însă cel mai interesant domeniu de activitate înscris anul trecut, pentru o farmacie, este acela al cumpărării și vânzării bunurilor imobiliare proprii, la care se adaugă închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, activităţi ale agențiilor imobiliare și activități ale agențiilor de publicitate.

Conform aceleiași încheieri de la Registrul Comerțului, primul obiect de activitate, respectiv comerțul cu produse farmaceutice, devine doar o activitate secundară, în timp ce principalul obiect de activitate este, în prezent, efectuarea de lucrări de construire a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Acționariarul SC Duofarm SRL este același, în prezent, ca și la momentul înființării companiei. Și aceasta nu este singura societate comercială în cadrul căreia sunt partenere soţia lui Sorin Mihai Grindeanu și soția lui Lucian Dorel Taropa. Tot de la Registrul Comerțului mai aflăm că Mihaela Teodora Grindeanu deține un pachet de 55% din acțiunile SC Duomed SRL, iar restul de 45 de procente se află în posesia Tianei-Petria Taropa. Firma a luat ființă în 30 noiembrie 2007 și se ocupă cu “comerțul cu amănuntul în magazine specializate al produselor farmaceutice și medicale, al produselor cosmetice și de parfumerie”.

Sorin și Teodora Mihaela Grindeanu

Împrumutul de 20.000 de euro

Nu doar soțiile celor doi s-au intersectat, în acești ani, din punct de vedere profesional. Sorin Mihai Grindeanu a devenit, la alegerile locale din vara anului 2008, viceprimar în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara și a deținut această funcție până în toamna anului 2012, când a candidat la Camera Deputaților, în legislatura încheiată în anul 2016. Ei bine, în vara anului 2012, după alegerile locale, pe lista consilierilor municipali de la Consiliul Local Timișoara îl regăsim pe Lucian Dorel Taropa. Unele surse afirmă că acesta a candidat și a câştigat postul de consilier municipal pe listele fostului Partid al Poporului Dan Diaconescu (PPDD).

În calitate de ales local, Taropa a fost obligat să întocmească declarații de avere și de interese. În acest din urmă document, completat în data de 17 iulie 2012, nu figurează calitatea de membru în vreo formațiune politică. În schimb, declarația de avere, completată la aceeași dată, demonstrează, negru pe alb, că Lucian Dorel Taropa este căsătorit cu Tiana-Petria Taropa, partenera de afaceri a soției lui Sorin Grindeanu. Ambii soți Taropa figurau, la capitolul venituri salariale, ca fiind angajați la compania SC Duofarm SRL, unde majoritatea acțiunilor sunt deţinute de către Mihaela Grindeanu. Mai mult, la rubrica împrumuturi acordate, Taropa menționează faptul că l-a împrumutat pe Sorin Grindeanu cu suma de… 20.000 de euro, fără a exista și termenul până la care acesta din urmă ar fi trebuit să restituie creditul.

Datoria lui Grindeanu la Taropa a figurat, în sumă completă, până în declarația de avere din anul 2015 a acestuia din urmă, când a fost menţionat că mai există de restituit un rest de 8.000 de euro. Asta, în condițiile în care Lucian Dorel Taropa contractase, în aceeași perioadă, un credit bancar, de la Unicredit, în valoare de 350.000 de lei, scadent în anul 2035. Debitul lui Grindeanu a dispărut complet din declarațiile de avere ale lui Taropa în anul 2016.

Director executiv la Aeroportul Timișoara

Așa cum menţionam mai sus, în toamna anului 2012, Sorin Grindeanu a renunţat la funcția de viceprimar al Municipiului Timișoara și a candidat pe listele PSD pentru un post de deputat în Parlamentul României. După ce USL a câștigat alegerile parlamentare și a fost constituit al doilea Guvern Ponta, Grindeanu a fost nominalizat în funcţia de ministru al Comunicațiilor.

Prietenul și creditorul său, însă, a rămas consilier local la Timișoara, iar, potrivit declarației de avere completate la data de 12 iunie 2013, acesta a fost numit în funcția de director de marketing și relații publice în cadrul Aeroportului Traian Vuia, de unde, la acel moment, raportase că a încasat venituri salariale în valoare de 14.102 lei. Tot aici îl regăsim și în anul 2015, dar și în 2016. Aeroportul Traian Vuia Timișoara este deținut de către Consiliul Judeţean Timiș și de Consiliul Local Timișoara, cu 80% din acțiuni, restul de 20 de procente fiind deţinute de către Fondul Proprietatea. În aprilie 2016, pe lângă funcția de consilier local și de director la aeroport, Taropa mai menționa că este și funcționar administrativ la Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Blumenthal Masloc, entitate la care deținea funcția de responsabil cu promovarea și soția sa, Tania-Petria.

În vara anului 2016, Sorin Grindeanu a renunţat la mandatul de deputat și a candidat la funcţia de președinte al Consiliului Județean Timiș, pe care a și obținut-o în urma votului.

În ce posturi importante și-a numit prietenul

După alegerile parlamentare de la sfârșitul anului trecut, PSD + ALDE au alcătuit, în luna ianuarie 2017, Guvernul, cu Sorin Grindeanu prim-ministru. Acesta a demisionat de la Consiliul Județean Timiș, pentru a prelua această funcție. În data de 12 aprilie 2017, în penultima declarație de avere pe care prietenul premierului, Lucian Dorel Taropa, a completat-o, regăsim faptul că acesta fusese numit, de Guvernul României, în funcția de membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al Administraţiei Canalelor Navigabile SA Constanța. În declarația de interese figura faptul că Taropa este membru în Biroul Municipal al PSD Timișoara și vicepreședinte al Organizației PSD Timișoara. Și-a păstrat, totodată, și funcțiile de consilier local, de director de marketing la Aeroportul Traian Vuia și de administrator special la Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Blumenthal.

Mai mult, în ultima declarație de avere, întocmită în 17 octombrie 2017, Taropa arată că, pe lângă calitatea de membru provizoriu în CA al Administraţiei Canalelor Navigabile Constanța SA, a mai fost numit, tot provizoriu, membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transport Feroviar de Marfă “CFR Marfă” SA, de unde a încasat o indemnizație de 10.676 de lei, care se adaugă celor 25.905 lei de la Administrația Canalelor Navigabile, celor 49.422 lei în calitatea de director de marketing la aeroport și celor 9.136 lei de la Asociația de Dezvoltare Comunitară.

Soțiile celor doi dețin, la Timișoara, două companii care activează pe piața farmaceutică. Una dintre ele, la care a lucrat inclusiv creditorul lui Grindeanu, s-a transformat în firmă de construcții și în agenție imobiliară.

Doamna Grindeanu mai deține și compania M & S MEGA PLAY SRL care are ca obiect de activitate – Alte activitati recreative si distractive n.c.a.

Taropa – contracte cu dedicație fără număr pentru compania AEROCONS

Mafia lui Grindeanu face milioane de euro pe spatele poporului român. Aeroportul Timișoara este o vacă de muls pentru Sorin Grindeanu și gruparea sa mafiotă. Contractele atribuite direct prezentate mai jos ne arată cum se scurg banii statului în buzunarul crimei organizate. AEROCONS SRL este controlată de misteriosul Dobre Catalin Aurel. Despre domnul Dobre o să revenim cu mai multe informații în partea a doua.

DenumireAchizitieValoareMonedaStareProceduraOfertantAutoritateContractantaCuiAutoritateContractantaJudetAutoritateContractantaCodUnicCodCpvDenumireCPVDataAchizitie
Lucrari de reparatii curente la suprafata pistei de decolare/aterizare761794,69RONAtribuitaProcedura simplificataAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞSCNA103569645235210-8Reinnoirea imbracamintei pistei de decolare si de aterizare (Rev.2)22.04.2020
LUCRARI DE REFACERE A COVORULUI ASFALTIC A SUPRAFETEI DE RULARE LA PISTA DE DECOLARE / ATERIZARE642043,66RONAtribuitaProcedura simplificataAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞSCNA102110145235210-8Reinnoirea imbracamintei pistei de decolare si de aterizare (Rev.2)06.08.2019
LUCRARI DE REFACERE A COVORULUI ASFALTIC A SUPRAFETEI DE RULARE LA PISTA DE DECOLARE / ATERIZARE642043,66RONAtribuitaProcedura simplificataAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞSCN104677145235210-8Reinnoirea imbracamintei pistei de decolare si de aterizare (Rev.2)27.06.2019
DenumireAchizitieValoareMonedaStareProceduraOfertantAutoritateContractantaCuiAutoritateContractantaJudetAutoritateContractantaCodUnicCodCpvDenumireCPVDataAchizitie
Amestec nisip si sort 8-16 mm2520,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2916987214212210-5Amestec de nisip si pietris (Rev.2)03.11.2021
NISIP SPALAT-situatii de urgenta4200,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2906739814211100-4Nisip natural (Rev.2)21.10.2021
Lucrari reparatii marcaje PDA94992,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLAEROPORTUL ARAD SA5752187ARADDA2905236245233221-4Lucrari de marcaj rutier (Rev.2)19.10.2021
Colmatare rosturi si fisuri cale rulare Alfa52500,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLAEROPORTUL ARAD SA5752187ARADDA2848752045233141-9Lucrari de intretinere a drumurilor (Rev.2)30.07.2021
Executie lucrari de colmatare rosturi la pista de decolare-aterizare185900,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLAEROPORTUL ARAD SA5752187ARADDA2843120745233141-9Lucrari de intretinere a drumurilor (Rev.2)21.07.2021
Amestec nisip si sort 8-16mm1568,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2840956514212210-5Amestec de nisip si pietris (Rev.2)16.07.2021
NISIP SPALAT5724,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2793627114211100-4Nisip natural (Rev.2)11.05.2021
NISIP SORT 0-4-situatii de urgenta (pregatire pentru sezon rece)7420,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2685471014211100-4Nisip natural (Rev.2)19.11.2020
Colmatare rosturi si fisuri platforma Apron 1 si reparatii camine vizitare canalizare pluviala34415,91RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLAEROPORTUL ARAD SA5752187ARADDA2676951345233141-9Lucrari de intretinere a drumurilor (Rev.2)09.11.2020
Lucrari de intretinere marcaje69376,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLR.A. AEROPORTUL ORADEA73452BIHORDA2658265145233221-4Lucrari de marcaj rutier (Rev.2)15.10.2020
Lucrari de constructii pregatitoare ptr. inlocuirea sistemului de balizaj326234,78RONOferta refuzataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2573809345232000-2Lucrari auxiliare pentru conducte si cabluri (Rev.2)24.06.2020
Lucrari de nivelare a terenului din banda de siguranta a pistei de decolare aterizare119783,68RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2557345645236000-0Lucrari de nivelare (Rev.2)07.05.2020
Lucrari de mentenanta la suprafetele de miscare ale aeronavelor450000,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2540684545233141-9Lucrari de intretinere a drumurilor (Rev.2)01.04.2020
AMESTEC NISIP SI SORT si sort 8-16mm3180,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2534357214212210-5Amestec de nisip si pietris (Rev.2)23.03.2020
Lucrari de executie pentru parcarea destinata utilajelor de deservire aeronave369039,03RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2500663545223300-9Lucrari de constructii de parcari (Rev.2)10.02.2020
Lucrari de decolmatare a sist. de drenaj pentru supraf. curate si reparatii dale PDA si acostamente49511,47RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLAEROPORTUL ARAD SA5752187ARADDA2477327745112100-6Lucrari de sapare de santuri (Rev.2)19.12.2019
Lucrari de reparatii pt aducerea la nivel a benzii PDA si a RESA in zona obiectelor vertical ingrop.141708,37RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLAEROPORTUL ARAD SA5752187ARADDA2477041045262320-0Nivelari (Rev.2)19.12.2019
NISIP SORT 0-4 MM6250,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2469200514211100-4Nisip natural (Rev.2)12.12.2019
Lucrari de marcare a randurilor de dale la pista de decolare-aterizare10127,15RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2467593034922100-7Marcaje rutiere (Rev.2)11.12.2019
Lucrari de largire a unei portiuni a drumului technologic9578,81RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2464226745112500-0Lucrari de terasament (Rev.2)09.12.2019
Lucrari edilitare la platforma- Baza Handling7849,56RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2464229945262300-4Lucrari de betonare (Rev.2)09.12.2019
Lucrari de construire socluri de beton pentru panourile de semnalizare aeronave13286,94RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2443705245262300-4Lucrari de betonare (Rev.2)20.11.2019
Executie lucrari de reparatie marcaje pista la Aeroportul Arad S.A188427,62RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLAEROPORTUL ARAD SA5752187ARADDA2430671145233221-4Lucrari de marcaj rutier (Rev.2)06.11.2019
Lucrari de refacere marcaj axial al pistei de decolare-aterizare 2913190,64RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2428914734922100-7Marcaje rutiere (Rev.2)05.11.2019
Lucrari de repunere in functiune a lampilor cu cablurile intrerupte in zona TDZ si PDA44278,56RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2426143445232000-2Lucrari auxiliare pentru conducte si cabluri (Rev.2)01.11.2019
Lucrari de refacere a dalelor din beton de pe suprafata de miscare a aeronavelor24147,51RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2400453745262300-4Lucrari de betonare (Rev.2)02.10.2019
Inchiriere utilaj de aspirate, Inchiriere utilaj de periere1400,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2330325345500000-2Inchiriere de utilaje si de echipament de constructii si de lucrari publice cu operator (Rev.2)14.06.2019
Realizarea de marcaje provizorii3866,28RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2289125334922100-7Marcaje rutiere (Rev.2)23.04.2019
Lucrari aferente balizajului pe caile de rulare ALPHA si BRAVO152093,07RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2285173945316213-1Instalare de balizaje (Rev.2)17.04.2019
Lucrari de mentenanta la suprafetele de miscare ale aeronavelor350000,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2282556845233141-9Lucrari de intretinere a drumurilor (Rev.2)15.04.2019
Lucrari de refacere a covorului asfaltic in zona PDA14587,94RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2277224345233222-1Lucrari de pavare si de asfaltare (Rev.2)08.04.2019
Lucrari de refacere a covorului asfaltic a caii de rulare ALFA382683,95RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2277222645233222-1Lucrari de pavare si de asfaltare (Rev.2)08.04.2019
Dezafectarea unei structuri de beton armat din cadrul Aeroportului International Timisoara130216,79RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2272278845111000-8Lucrari de demolare, de pregatire si de degajare a santierului (Rev.2)01.04.2019
Realizarea unei platforme betonate destinata relocarii activitatilor cu caracter operational194862,82RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2272282945262310-7Lucrari de turnare a betonului armat (Rev.2)01.04.2019
Inchiriere buldoexcavator, compactor, autogreder cu personal deservent si carburant64000,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2265959345500000-2Inchiriere de utilaje si de echipament de constructii si de lucrari publice cu operator (Rev.2)25.03.2019
Furnizare parapete rutiere13980,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2261074034928110-2Parapete rutiere (Rev.2)15.03.2019
Inchiriere utilaj de periere si aspirare24000,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2243032845500000-2Inchiriere de utilaje si de echipament de constructii si de lucrari publice cu operator (Rev.2)19.02.2019
Lucrari de reparatii ptr. un tronson vestic al drumului perimetral al AIT, conf caietului de sarcini54935,90RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2242962545233142-6Lucrari de reparare a drumurilor (Rev.2)18.02.2019
Lucrari de reparatii pentru un tronson vestic in lungime de 800 m al drumului perimetral al AIT, con24000,00RONOferta refuzataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2242965045500000-2Inchiriere de utilaje si de echipament de constructii si de lucrari publice cu operator (Rev.2)18.02.2019
Lucrari de reconfigurare fluxuri pentru parcare auto28448,65RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2236151845223300-9Lucrari de constructii de parcari (Rev.2)07.02.2019
Inchiriere autovehicule, utilaje cu personal deservent pentru sezonul de iarna 2019129774,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2235529260181000-0Inchiriere de camioane cu sofer (Rev.2)06.02.2019
Executie lucrari de stergere si refacere marcaj la platforma Apron 1,  2 si pozitie elicop. Aeroport63380,20RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLAEROPORTUL ARAD SA5752187ARADDA2210522345233221-4Lucrari de marcaj rutier (Rev.2)17.12.2018
Servicii de inchiriere utilaje pentru deszapezire128820,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2196696560181000-0Inchiriere de camioane cu sofer (Rev.2)06.12.2018
Lucrari de turnare platforma betonata5226,83RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2178547645262300-4Lucrari de betonare (Rev.2)19.11.2018
Lucrari de refacere a sistemului de scurgere a apelor pluviale32232,08RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2170556745232130-2Lucrari de constructii de canalizari de ape pluviale (Rev.2)12.11.2018
Achizitie nisip pentru situatii de urgenta Comuna Becicherecu Mic jud. Timis5000,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2138417914212210-5Amestec de nisip si pietris (Rev.2)04.10.2018
Achizitie sorturi pentru trotuare in Comuna Becicherecu Mic, jud. Timis1750,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2138337314212210-5Amestec de nisip si pietris (Rev.2)04.10.2018
Furnizare nisip pentru trotuare in Comuna Becicherecu Mic jud. Timis1750,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2138323314212210-5Amestec de nisip si pietris (Rev.2)04.10.2018
Achizitie nisip pentru situatii de urgenta Comuna Becicherecu Mic jud. Timis3750,00RONConditii neacceptate la termenCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2135394214212210-5Amestec de nisip si pietris (Rev.2)03.10.2018
Achizitie sorturi pentru trotuare in Comuna Becicherecu Mic jud. Timis1250,00RONConditii neacceptate la termenCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2135241314212210-5Amestec de nisip si pietris (Rev.2)03.10.2018
Achizitie nisip pentru trotuare in Comuna Becicherecu Mic jud. Timis1250,00RONConditii neacceptate la termenCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2135230614212210-5Amestec de nisip si pietris (Rev.2)03.10.2018
Parapete rutiere11650,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2097972934928110-2Parapete rutiere (Rev.2)08.08.2018
Lucrari de refacere a sistemului de scurgere a apelor pluviale61621,57RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2096950045232130-2Lucrari de constructii de canalizari de ape pluviale (Rev.2)06.08.2018
Achizitie sorturi de balastiera si nisip Comuna Becicherecu Mic, jud. Timis6100,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLCOMUNA BECICHERECU MIC4691685TIMIŞDA2087356714212210-5Amestec de nisip si pietris (Rev.2)24.07.2018
Lucrari nivelare acostamente120418,13RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2084616145236000-0Lucrari de nivelare (Rev.2)16.07.2018
Furnizare parapete rutiere3495,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2083327434928110-2Parapete rutiere (Rev.2)12.07.2018
Furnizare parapete rutiere8155,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2082415734928110-2Parapete rutiere (Rev.2)11.07.2018
Furnizare piatra de cariera si concasata15600,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2082413314212300-3Piatra de cariera si concasata (Rev.2)11.07.2018
Inchiriere buldoexcavator cu deservent si carburant6000,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLUnitatea Militara nr. 01969 -Campia Turzii4349047CLUJDA2081554245500000-2Inchiriere de utilaje si de echipament de constructii si de lucrari publice cu operator (Rev.2)10.07.2018
Limitatoare de viteza cu montaj inclus18466,27RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2077157738571000-8Limitatoare de viteza (Rev.2)04.07.2018
Lucrari de stergere marcaj rutier existent37391,50RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2066746945233221-4Lucrari de marcaj rutier (Rev.2)20.06.2018
Lucrari realizare marcaje rutiere259916,26RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2066738345233221-4Lucrari de marcaj rutier (Rev.2)20.06.2018
Inchiriere utilaj de periere si aspirare1200,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2066743845500000-2Inchiriere de utilaje si de echipament de constructii si de lucrari publice cu operator (Rev.2)20.06.2018
Lucrari realizare marcaje rutiere17955,37RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2060842245233221-4Lucrari de marcaj rutier (Rev.2)13.06.2018
Lucrari de intretinere drum perimetral30608,78RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2058488945233160-8Drumuri si alte suprafete pietruite (Rev.2)12.06.2018
Inchiriere buldoexcavator cu deservent si carburant6000,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLUnitatea Militara nr. 01969 -Campia Turzii4349047CLUJDA2049858545500000-2Inchiriere de utilaje si de echipament de constructii si de lucrari publice cu operator (Rev.2)01.06.2018
Inchiriere buldoexcavator cu deservent si carburant6000,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLUnitatea Militara nr. 01969 -Campia Turzii4349047CLUJDA2041703445500000-2Inchiriere de utilaje si de echipament de constructii si de lucrari publice cu operator (Rev.2)24.05.2018
Lucrari de realizare canale pentru pozare de cabluri in beton31856,40RONConditii neacceptate la termenCumparare directaAEROCONS SRLUnitatea Militara nr. 01969 -Campia Turzii4349047CLUJDA2035225945235210-8Reinnoirea imbracamintei pistei de decolare si de aterizare (Rev.2)22.05.2018
Inchiriere buldoexcavator cu deservent si carburant6000,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLUnitatea Militara nr. 01969 -Campia Turzii4349047CLUJDA2031386845500000-2Inchiriere de utilaje si de echipament de constructii si de lucrari publice cu operator (Rev.2)11.05.2018
Lucrari de reconfigurare fluxuri pentru parcare auto54000,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2028282045223300-9Lucrari de constructii de parcari (Rev.2)09.05.2018
Inchiriere buldoexcavator cu deservent si carburant3600,00RONOferta acceptataCumparare directaAEROCONS SRLS.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A.11178217TIMIŞDA2019481745500000-2Inchiriere de utilaje si de echipament de constructii si de lucrari publice cu operator (Rev.2)27.04.2018

Un alt apropiat al grupării Grindeanu și abonat la contractele cu Aeroportul Traian Vuia Timișoara este masonul Deac Laurian Daniel

Companiile controlate de Deac Laurian Daniel căpușează Aeroportul Traian Vuia Timișoara de mai bine de zece ani. Una din companiile sale este SC DGU MULTIPROTECT. Presa locala relata despre afacerile oneroase ale domnului Deac.

Triple Security SRL Timişoara – mai multe detalii AICI

Societatea pe contractul căreia au fost penetrate două dintre cele trei punct de control acces de la aeroport, a fost înfiinţată în 2006, sub numele Eurohelicopter Services SRL, având ca asociat unic pe IMP Romania Industrial CO SA Timişoara. În 11 martie 2008, părţile sociale au fost cesionate către Euroholding SRL (99,982%) şi Monlandys SRL (0,018%), ambele din Timişoara. La data de 8 ianuarie 2010, părţile sociale sunt intregal cesionate către Claudiu Goro, care devine şi administrator al societăţii. În 20 martie 2010, denumirea societăţii este schimbată în Triple Security SRL, fiind modificat şi obiectul de activitate al societăţii (în activităţi de protecţie şi gardă, activităţi de servicii privind sistemele de securizare, activităţi de investigaţii). Potrivit celor mai recente date disponibile, Triple Security SRL este deţinută astăzi de Laurian Daniel Deac – 90% (implicat, de-a lungul timplui, inclusiv în politică în calitatea de consilier judeţean PDL, de numele său legându-se activitatea mai multor firme, inclusiv a Zen Guard) şi Lucian Uţă – 10% (de asemenea cu conexiuni în mediul politic, zona fostului PDL), fost director de deconcentrată.
De numele celor doi se leagă, în prezent, mai multe firme: AV SEC Trainig SRL (Deac – 30%, Uţă – 70%/administrator), Sensors Motive Expert SRL (Deac – 40%, Spineanu Dan Sorin – 40%/administrator, Uţă – 20%), Zen Solution SRL (Deac – asociat unic şi administrator), Euroandina Impex SRL (în lichidare, Tesler Zoltan – 50%, Deac – 50%, Ilie Maria –
administrator).

Va urma!

Comentează

Back to top button