ECONOMIEOPINII

Când va fi arestat Virgil Popescu pentru subminarea economiei naționale?

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a referit, ieri, la problema facturilor la energie și a acuzat furnizorii, respectiv companiile care facturează că încalcă legea. Ne punem întrebarea logică despre arestarea lui Virgil Popescu, personaj care a liberalizat abuziv piața energiei provocând efecte în lanț ce se încadrează la subminarea economiei naționale.

Acțiunile lui Popescu la ministerul Energiei au provocat un jaf colosal, iar românii au devent într-un singur an mult mai săraci din cauza facturilor care au crescut până la cer. Inflația a explodat iar BNR a mărit politica de dobândă monetară, adică rate mai mari la bănci. Sărăcirea populației și distrugerea econoomiei locale sunt opera ministrului Virgil Popescu, fapt pe care el însuși îl recunoaște voalat într-un mod cinic. De ce? Pentru că justiția e oarbă în România.

El a spus că 80% dintre consumatorii casnici au beneficiat de compensare și plafonare la energia electrică și aproximativ 60% dintre ei la gaze naturale, potrivit legislației în vigoare. Au existat și furnizori care au transmis facturi neplafonate și necompensate, dar situația este în curs de remediere, a precizat ministrul energiei.

Virgil Popescu: Pentru lunile noiembrie și decembrie, la nivel de energie electrică consumatori casnici, vorbind de aproximativ 80%, din total gospodării, au beneficiat de compensare și plafonare, și în jur de 60% la gaze naturale. Da, sunt furnizori care au trimis facturi neplafonate și necompensate și, practic, putem spune că de ieri toți marii furnizori au început să trimită facturile în mod normal, și probabil că acest lucru s-a făcut în urma sesizării mele către ANPC și în urma controlului care este încă în desfășurare. Un singur mare furnizor a fost pregătit în așa fel încât, până în data de 15 decembrie, a emis facturile așa cum trebuie și așa cum scrie în lege.

Virgil Popescu a precizat că cetățenii trebuie să verifice dacă în factură apare rubrica de compensare și plafonare; ministrul energiei le-a recomandat cetățenilor care constată că au primit o factură neconformă să nu o plătească până ce furnizorul nu reglează situația. E a mai spus că cetățenii nu riscă să rămână fără energie electrică sau gaze naturale.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

1 comentariu

  1. Acesta nu este român este un individ care este vândut celor care îi dau mai mulți bani că să-și vândă poporul și nația !

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: