POLITICĂ

Ciolacu își bate joc de românii exasperați de facturile la energie: Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale – și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune, într-un mesaj publicat marți pe Facebook, că va propune la următoarea ședință a Coaliției reducerea TVA la energie și gaze naturale de la 1 februarie, după ce anterior șeful Guvernului, Nicoale Ciucă, a declarat că va propune coaliției de guvernare noi măsuri de compensare a facturii la energie care să intre în vigoare de la 1 aprilie.

Guvernul condus de PSD și PNL își bat joc de românii exasperați de facturile la energie. Mai mult, președintele PSD Marcel Ciolacu își face și campaniei electorală pe spatele nostru. Ciolacu are impresia că a rămas în opoziție deși este vioara întâi a mafiei de la guvernare care ne jefuiește lunar prin aceste facturi exorbitante.

„Mă bucur că premierul Ciucă a fost de acord cu demersul PSD și a înțeles necesitatea adoptării unor noi măsuri de protejare a românilor în fața efectelor crizei energetice. Măsurile anunțate azi sunt corecte, dar e nevoie de mai mult. Sunt convins, însă, că putem avea tăria și voința politică de a lua decizii și mai îndrăznețe! Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale – și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie. Acum, nu în aprilie, factura energetică îi arde cel mai tare pe oameni. Așa face Polonia, din 1 februarie: TVA ZERO la gaze, îngrășaminte și mâncare, plus taxe reduse la carburanți. Acesta este modul corect de reacție a statului, pe care îl voi propune ca model de urmat la prima ședință a liderilor coaliției”, a scris liderul PSD.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, marți, că de la 1 aprilie va fi aplicată o nouă schemă de ajutor, care va include TVA la energie redus la 5%, precum și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum. 

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button