ECONOMIEPOLITICĂ

George Simion, despre Virgil Popescu: Nu are intenții curate. Are legături cu Rusia mai mult decât evidente

Co-preşedintele AUR, George Simion, a comentat pe tema crizei preţului energiei din România şi a lansat acuzăţii dure la adresa ministrului Virgil Popescu.

George Simion susţine că principalul vinovat pentru criză declanşată de creşterea fără precedent a preţului energiei în România este chiar ministrul Virgil Popescu, pe care îl acuză că ar avea legături cu Rusia.

„Cred că e un boicot media la adresa AUR, pentru că am început să creștem foarte mult în sondaje. Acum eu sunt plecat, aș fi vrut să mă întâlnesc mâine cu domnul Rafila, dar va primi în sfârșit mâine o delegație a AUR.

Despre prețurile la energie, sindicaliștii de aici, din Hunedoara, au tras numeroase semnale de alarmă. Mină de aici a fost închisă de Virgil Popescu, principalul vinovat de această criză. Am fost și în Valea Jiului, dar toți minerii erau plecați în Germania la sparanghel, pentru că noi, în loc să vindem cărbune și să exploatăm, ca Polonia, până în 2050, am închis minele.

Acest ministru nu are intenții curate, nu vreau să va spun cum e catalogat în guvern, dar e undeva în zona nu numai necurată, chiar spre hoție și corupție, mi-a spus un secretar de stat. Are legături cu Rusia mai mult decât evidente.

Soluția AUR în acest moment este repunerea în funcțiune a producătorilor de energie și că acest subiect să fie declarat de importantă națională și dezbătut în CSAT. Peste tot oamenii spun că Virgil Popescu a spus să nu plătească facturile, dar dacă nu plătesc sunt debransati. Acești oameni sunt iresponsabili, ei spun că își asumă răspunderea, dar nu își da niciunul demisia. La fel și primul turist al țării, pe care îl preocupă încălzirea globală, țară arde și baba se piaptănă.”, a spus George Simion.

Referitor la numeroasele mişcări de stradă, din mai multe ţări europene, împotriva măsurilor restrictive aplicate de autorităţi în vederea combaterii pandemiei, George Simion a ţinut să amintească faptul că protestele organizate de AUR nu s-au soldat cu violenţe.

„Restricțiile astea care devin agasante au început să stârnească reacțîi. Ați văzut că protestele AUR nu au dus la violență și am merită scuze pentru că ați văzut ce se întâmplă în Bulgaria și alte țări. Românii sunt un popor pașnic, dar cei de la putere să nu se bazeze pe asta la nesfârșit. Nu se poate să nu poți să îți plătești taxele pentru că ești nevaccinat, este discriminare. Plătitorii de taxe sunt și vaccinaţi și nevaccinati. O să ii cerem domnului Rafila să renunțe la aceste măsuri aberante. În ce privește antiviralele, domnul Rafila se contrazice. Cred că cei dinainte și-au făcut plinul cu vaccinurile, iar acum își fac și ei plinul cu măști. Sper că domnul Rafila să se țînă de cuvânt și să bage antivirale în farmacii.”, a adăugat copreşedintele AUR, George Simion.

Comentează

Back to top button