POLITICĂ

Grindeanu și-a numit neamurile la Autoritatea Aeronautică Civilă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-a numit pe Lucian Taropa în funcţia de membru provizoriu în Consiliul de administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile, potrivit site-ului instituției. Taropa este fostul director administrativ al aeroportului din Timişoara, schimbat în 2020 de generalul Doru Grădinaru, fostul director general al aeroportului din Timişoara, schimbat la rândul lui din funcţie la sfârşitul anului trecut, după ce ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a cerut demisia, notează G4media.

Lucian Taropa este prieten cu familia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Ei apar în fotografii publicate în presă, în vacanţă, în Italia sau Elveţia, împreună cu soţiile.

În primul rând este o numire temporară, provizorie. Apoi, este vorba de un om cu experienţă în aviaţie”, a declarat Sorin Grindeanu pentru G4media.ro. Ministrul Transporturilor a negat că numirea lui Taropa ar avea vreo legătură cu prietenia dintre ei.

În plus, soţiile celor doi, Tiana Taropa şi Teodora Grindeanu, sunt asociate în cadrul firmei Duofarm SRL din Dumbrăviţa Timiş, care operează, printre altele, şi o farmacie din Timişoara, potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial. Teodora Grindeanu deţine 49% din acţiuni, iar Tiana Taropa, 51 %.

În plus, potrivit declaraţiei de avere a lui Lucian Taropa din 2012, chiar el era angajat la firma Duofarm SRL. Taropa l-a împrumutat pe Sorin Grindeanu cu suma de 20.000 de euro.

Foto: fragment din declaraţia de avere a lui Lucian Taropa din 2012

În 2012, Lucian Taropa a devenit consilier local la Timişoara din partea PP-DD, apoi a trecut la PSD, în 2014. În 2013, el a devenit şi director de marketing la aeroportul din Timişoara. În 2017, după ce Sorin Grindeanu a devenit premierul României, Lucian Taropa a fost numit în funcția de membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al Administraţiei Canalelor Navigabile SA Constanța şi în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transport Feroviar de Marfă “CFR Marfă” SA.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button