SOCIAL

Noi „scenarii” apocaliptice de la OMS: În două luni peste jumătate din populația Europei se va infecta cu Omicron

Peste jumătate din populația Europei ar urma să fie infectată cu varianta Omicron a coronavirusului în următoarele șase-opt săptămâni, a declarat marți directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Reuters.

Europa a înregistrat peste 7 milioane de cazuri noi de Covid-19 în prima săptămână din 2022, bilanțul dublându-se într-o perioadă de două săptămâni, a declarat Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă. „În acest ritm, Institutul pentru Măsurători și Evaluări în Sănătate prevede că peste 50% din populația din regiune va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a spus Kluge, potrivit Reuters. El a avertizat că impactul va fi cel mai mortal acolo unde ratele de vaccinare sunt mai scăzute, cum ar fi în Europa Centrală și de Est, potrivit Guardian.

El s-a profund îngrijorat de faptul că, pe măsură ce varianta se deplasează spre est, „nu am văzut încă impactul său deplin în țările în care nivelurile de vaccinare sunt mai scăzute și unde vom asista la o îmbolnăvire mai gravă a persoanelor nevaccinate”.

Guvernele din aceste țări ar trebui să impună utilizarea de măști de înaltă calitate în toate spațiile închise și să se asigure că vaccinările complete și dozele de rapel sunt administrate cât mai devreme posibil, în special în sectoarele sănătății și serviciilor esențiale, a spus oficialul.

Testele PCR ar trebui să fie făcută cu prioritate pentru persoanele cu risc de boală gravă și pentru lucrătorii esențiali, a spus el, iar testele rapide ar trebui să fie implementate pe scară mai largă.  Totuși, din cauza transmisibilității mai mari a Omicron, autoritățile ar trebui să se pregătească și pentru o combinație eficientă de învățare online și prezență la clasă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button